Проблем с изключването

Здравейте! Имам проблем с PC-то ми и той е че когато си излючвам комютъра от старт менюто само монитора ми се изкючва а самия компютър си работи как мога да го оправя.Преди няколко дни бърках в boot менюто за да мога да си свържа втория монитор към интегрираната видео карта можели докато съм бъркал там да съм натиснал нещо и да е от това.Ще се радвам да помогнете.

компютъра може да има процеси които му пречат той да се изключи , за да провериш процесите натисни cntrl+alt+del отвори task manager-a / диспечера на задачи и провери кои са ненужните процеси.

От колко време имаш този проблем и помниш ли да си инсталирал някакви програми преди него , и от къде?

Каква операционна система използваш
( windows 7,8,10 / OSX , linux и тн )

През какъв порт минава твоя монитор ?
( hdmi , dvi , vga )

Защо би направил такова нещо? :smiley:

Предполагам става въпрос за Windows 10, понеже от както го ползвам и мен ми се е случало няколоко пити монитора и хард диска ми да изгаснат, а вентилаторите да продължават да въртят. Нямам решение понеже се прис следаващо стартиране/изключване се оправяше от самосебе си.

Ако мислиш, че е от настройките на биоса, просто го върни към фабричните (default) настройки.
Ако не стена така, може да пробваш да boot-неш Linux версия от CD/USB и да изгасиш компютъра брез нея, за да разбереш дали е от Windows-а. Ако тогав се изключи нормално, пробвай да си преинсталираш Widows-a или да смениш версията му (10->7 ; 7->10).