Няма видео карти в наличност на пазарите?

Последните 2 дена се готвех да купувам една конфигурация която си направих и на следващия ден гледам от кошницата ми в desktop.bg липсва видео картата… ( msi gtx 1070 x 8G) преди това се замислях дали да взимам на asus gtx 1080 ti , но рекох да спестя малко стотинчици. :smiley: След като разгледах видях , че няма никаква наличност на видео карти от сорта на gtx 1080 / ti , 1070 предлагани от марките MSI и asus ( имаше само на palit , но те са си леш :smiley: ) .
После отидох да видя ozone.bg и там няма…

Някой да знае защо пазара ни изпитва егати и недостика от видео карти и дали скоро ще има в наличност…?

Защото копаем крипто валути.

2 Likes

Най-вероятно покрай коледните празници са се поизчерпали. Асбис са вносители на MSI http://www.asbis.bg/, а пък МОСТ на ASUS https://most.bg/. Можеш да се свържеш с тях и да ги попиташ.

Вали си имат собствен внос, така че може евентуално при тях да е останало нещо https://www.vali.bg/bg

1 Like

И аз гозабелязах това преди няколко дни, мега тъпо е ама като се говори постоянно за крипто валути няма как да не се получи така!

Определено е от миньорите. Дори в Америка се оплакват за ниска наличност и високи цени. Съквартиранта искаше да сглоби компютър наскоро и никъде няма видео карти а там където има цените са яко завишени и се, чудим дали да не гледаме в Amazon.

2 Likes