Коя видео карта предпочитате!

Nvidia GeForce или на AMD? Ако може напишете защо!

Nvidia geforce според мене е по-хубава :grinning:

1 Like

Според мен, виж цената на специфичния модел на карта, който си си избрал, сравни го с модела на конкурента и виж кое си струва повече. :slight_smile:

1 Like

Напълно съм съгласен с @TheEagleGamerBG . Избирам това, което ми дава повече за парите ми.

1 Like

Зависи за какво ще ползваш тази видео карта…
Ако е за тежко копаене или стриймване AMD ( в случаите когатo имаш 2 компа единия за стрийм другия за игри)
Ако е за игри Nvdia.

В случая не бих избрал AMD за игри понеже не са добре оптимизирани картите за това все още … , но не знам как вадят по добър performance при стриймване.
Ако тръгваш да копаеш тежко виртуални валути избираш AMD , понеже Nvidia ако не са много карти на куп няма оптимизация на 100%

3 Likes

При мен е супер смешно защото от както имам компютър картите ми винаги са били AMD>NVIDIA>AMD>NVIDIA

И все още продължавам традицията.
AMD са много добри за копане, но след време това ще се промени, защото и двете компании ще правят карти само за копаене.
AMD ме кефят, защото поне преди бяха малко по-евтини и мониторите като моя, които ползват FreeSync са по-евтини. Имат и програма подобна на ShadowPlay, но при мен работеше ужасно. Ако играете обаче игра, която ползва Nvidia Hairworks ще ви е тъжно. При мен губих към 20 кадъра от The Witcher 3 САМО ЗАРАДИ КОСАТА НА ГЕРОЙТЕ!

Nvidia имат ShadowPlay което е 10/10 за записване особено с последните ъпдейти. Като цяло ви трябва карта която да е евтина вади яко кадри на игрите, които ви трябват а другото е бонус.

3 Likes

Много значение има какво ще правиш на компа ти. Това което винаги ми е влечало към AMD е, че FreeSync мониторите винаги са били много по-евтини от Gsync…и все пак съм с Nvidia

2 Likes

И аз… ама с FreeSync монитор. :sob:

Хора искам да ви попитам коя видеокарта е по-хубава, Asus ROG Strix GeForce GTX 1060 6GB GDDR5 или Asus Dual GeForce GTX 1060 6GB и да ми кажете кои са минусите на тези видеокарти и плюсовете
Благодаря за вниманието!

Няма голяма разлика освен в охладителите. Вземи тази която по ти хареса.

1 Like

И двете ще ти вършат добра работа, само дето ендната е с три вентилатора, а другата с 2 и едната е по-евтина!

🤔