Кои процесор бихте избрали?

Най-новия на AMD ryazan 7 или intel core i7-7700k.Кажете защо!

Зависи за какво ще го ползвам. Ако е само за игри вероятно i7, но ако е за стриймване, обработвене и т.н. ще си взема райзена, понеже има повече ядра.

Бих избрал 8-ма серия на интел пред 7700k. Имай предвид, че да се възползваш от k-то накрая ти трябва хубаво дъно и ДОСТА хубаво охлаждане, защото процесора грее здраво!

Зависи от програмата.

Съгласен съм с @iprogramforfood за 8-мата серия I7. Това което забелязвам е, че програмите, които предпочитат много ядра, стават все по-малко и по-малко. Като пример, по-старите версии на Adobe After Effects обичаха много ядра, поради тази причина професионалистите копуваха дъна за по два процесора и взимаха колкото се може повече ядра. Сега обаче, за After Effects, се препоричва mainstream i5 или i7 (с МНОГО RAM), просто защото не може да използа много ядра и предпочита по-бързи.

Premiere Pro е горе долу по същият начин. За повечето материял, който ще вкарваш в програмата, по-бързи ядра са по-добре от повече ядра. Доколкото знам само RED матерял (който в повечето случаи е 6 или 8K) може да използва повече от 8 ядра/16 thread-а.

3D приложенията също се движат натам, но поради друга причина. Видео карти. Maya, 3DS MAX, Blender (за някои от тях трябват third-party плугини), могат да използват видео картата за render-ване, която е значително по-бърза.

Стрииймване един от малкото останали workload-ове, който предпочита повече ядра пред бързи ядра.

TL;DR Intel за повечето работи, Rysen за виртуали машини, 3D (ако използваш Threadripper за PCIE каналите) и приожения, като Nuke, Photoshop, Avid Media Composer, Houdini (приложения, които най-вереоятно не използваш).

🤔