Имам проблем с Рам памета на един компютър ПОМОЩ!

Здравейте, имам едно старо компютърче мисля че модела е 2011 което го взех доста евтинко с цел тестове пробвам различни системи, програмирам на него и така нататък. И нали стартирам го и нали се пускат там програми всичко но по едно време компютъра почва постепенно да лагва, и аз гледам 2гб. рам ддр2 и исках да добавя още 2гб рам и тей купих 2гб. рам и когато я сложа и вклюам копютъра екрана остава на картинката на БИОС-а на АСУС.И аз отивам в google и пиша марката на дъното (asus motherboards p5b) и пише 32бит. Windows 7 може да подържа 4гб. рам а windows-а ми е 64бит. и махам само 1гб. рам оставам с 3гб. рам и всичко си е наред.Иакам да сложа до 4гб. рам без да ми остава екрана на БИОС-а на Асус етоя я конфигорацията (Intel Core 2 Duo E7500,Nvidia GeForce 9800gtx, 64bit. Windows, Дъно Асус p5B. МОЛЯ ПОМОЩ!!!..

Точно каква рам купи. Също, от къде я взе, понеже незнам някъде да продават DDR2 RAM. Спорен мен е от паметта, която си купил. Ако знаеш как, пробвай да изчистиш CMOS.

Еми аз търсех първа употреба не намериг 2бг. рам намерих само по 1гб. рам после един приятел имал 2гб. ддр2 и аз му викам рамта работи ли и тои вика всичко работи и ми показа дори.И от него взех рамта и рамта е 800Mhz ама от БИОС-а съм я направил 667Mhz за да може да си работи със другите рам плочки.И всъщност аз нямам проблем с 2гб. рам зажото аз съм махнал 1гб. рам полочка и сега имам 1гб. рам и 2гб. рам плочка.И когато сложа другата всичко свършва край неще да стартира овсен ако не я махна и остана с 3гб. :slight_smile:

Значи, когато си с 4 GB, можеш да влезеш в BIOS? Пробвай рамта в различни слотове, може някой да си е отишъл.

Reset-ни BIOS-a и без да пипаш нищо, пробвай да видим дали ще стане. Опитай и да изчистиш CMOS.

Всичко пробвах не може да влезеш в BIOS когато съм с 4гб рам всичките слотове бачкат сменям слотове всичко не става братче и несъм много сугурен какво е CMOS ще ми обясниш ли ??..

Нещо като памет, която съхранява настройки на BIOS-а. Като го “reset-неш”, правиш нещо като hardreset на iphone.

аааа аха аха сетих са

няма братче всичко е чистено

Остава да е, нещо от новата рам. Не се сещам за друго. Ако някой знае plz halp.

Аз имам някакво предположение да махна рамта и всничките слотове да ги запълня със по 1гб

Ама обаче за стара машина пак си се държи ЕТС2 на макс графики 40-35 но аз попринцип си го ползвам за програмки и такива да не трупам другят с глупости :smiley:

Може и да стане. Увери се, че са с еднаква скорост и от еднаква марка, като ги взимаш, най-добре да се комплект.

Доколкото игрите, ако има добра видеокарта, защо пък не. :smile:

еми 9800gtx няма как да ми се сравнява със 1060 със водното охлаждане :wink:

Поне е нещо. За леки игри, става.

Еми така си е но и по някога старото ни прави големи изненади какво може да прави.

1 Like

RAMа е най-тъпото нещо на планетата. Имах една плочка преди години дето от 4те слота можеше да е само на 1. Сложиш ли я другаде и почва да дава сини екрани. Сега даже ми е на бюрото отгоре и може да я ползвам за клип. :smiley:

3 Likes

🤔