Помощ с драйвърите

Ако някой има идея относно проблемът ми моля кажете.

Its time for the story.

Взех лаптопа на един приятел (Lenovo G500) и беше на адски стара версия на windows 10 (безплатната версия на 10-ката) и го ъпдейтнах на следващата. Всичко си му беше наред освен това, че му липсваха някои драйвъри. Свалих програма за драйвъри DriverPack и инсталирах нужните всичко беше идеално лаптопа работеше без нито един проблем, но дойде ден в който трябваше да го пращам по еконт. Изпратих машината и тя пристигна на място, но при пускането на лаптопа всички драйвъри се бяха загубили. Човека при когото пристигна лаптопа свалил Driver Booster и инсталирал нужните драйвъри, но при свалянето драйвъра на мишката отказал и мишката спряла да работи. Когато се прибрах в къщи говорехме по скайп с човека с лаптопа и върнахме windows 10 с един ъпдейт назад. Това оправи проблема с мишката, но някои дргуги драйвъри ги нямаше и пак използвахме същата програма Driver Booster и отново се случи същото с мишката. Ако някой има идея как може да поправим това с мишката ? Нека сподели моля ви.

Махни ги тези програми и си свали драйвърите от официалната страница на производителя… в твоя случай тук пише ,че са за WIndows 7 / 8 / 8.1 но би трябвало да станат и за WIn10

1 Like

Не мисля че драйвърите за mouse pad-a ще помогнат за usb мишката. USB портовете са наред и няма проблем с тях, но мишката не мърда захранена но не мърда.

Най-лесния начин да се оправи е инсталиране на нов Windows и след това се тегли Driver Booster и не би трябвало да има проблем.

Лаптопа е без батерия при опит за преинсталация постоянно се изключва иначе благодаря :slight_smile:

Брат ми има подобен лаптоп (мисля че g580) също с Win 10. В официалният сайт липсват драйвъри, но вградените в десятката вършат работа. Единствено за видео картата трябва да се изтеглят драйвъри от сайта на nVidia или AMD(в твоя случай).

1 Like

Да вече нямам проблем с другите драйвъри. Всичко си е на лце освен мишката. Проблемът все още е на лице. Иначе благодаря.

Пробвахте ли друга мишка, да не би на тази да й прекъсва кабела?
Чувате ли звука за USB устройство като я включите?