Една много конфузна ситуация

Здравейте на всички. Създавам тази тема относно един проблем, който честно казано си нямам и на идея как да разреша. Та ситуацията е следната: Наемам се да обработя една голяма камара клипове в едно монтажче. И преди съм обработвал, така че тази част не ме затрудни. Приключвам с обработката и решавам да Export-вам клипа. Но най-голямото ми опасение се случи… Тъй като съм с много кофти процесор, при изкарването на клипа на около 11-12тият процент компютърът ми решава че му е дошло в повече и решава да се изключи (от претоварване на процесора). Аз и без това при рендъра на каквато и да е промяна по монтажа тябваше да чакам доста, но някак си се надявах да успея да го изкарам. И ето на - имам 10 минутно монтажче, което ми отне около седмица яко бачкане да направя, и не мога да го изкарам на бял свят =D. Питанката ми е: Има ли някоя хитрост, която мога да използвам, за да успея да изкарам клипа, независимо колко дълго би отноло (тоест някак си да натоварвам процесора по-малко, но за по-дълго време). Програмата която използвам е Adobe Premiere Pro, а процесора ми е AMD A8-3850 APU с Радеон, 4 ядрен/2.90GHz

1 Like

1. Използвай по-лека програма за обработка. За пример мога да ти дам може би най-простата Windows Movie Maker ако е само за нарязване и съединяване ще ти свърши работа.

2. Изчисти си компютъра ако не си го чистил от дълго време ако и това не помогне си изтегли cpu thermometer и ако температурите са много високи си смени термопастата.

3. Като крайно решение можеш да си преинсталираш компютъра ако не си го правил повече от 6 месеца.

Прати ми проекта и аз ще ти го рендърна :DDDDDDDD, ама аз ползвам Sony Vegas повече. Премиера много рядко.

1 Like

А що не го рендърнеш с видео карта

1 Like

Този номер може да стане. Само че нямам идея как… Но ще се оправя. Благодаря =D

Виж в Youtube го показват как

Дори да рендваш с видео картата процесора ти пак ще е на MAX, но ще ренднеш видеото по-бързо. Иначе си почисти компютъра и смени термопастата, ако не можеш сам го дай на познат или сервиз, това трябва да ти оправи проблема. Ако пак не става махни капака и сложи един голям вентилатор да духа на вътре.

Свърши ми работата рендъра с видеокарта. Процесора изобщо не се мъчи! Благодаря много на всеки от вас за помощта c:

1 Like

Това е доста лошо. Я си направи експерименти и виж дали процесора ти не прегрява, защото лично за мен няма такова нещо като “претоварване”.

3 Likes

🤔