Проблем с интернета ми

Здравейте! На скоро рутерът ми, който мислех да сменям си отиде (Ameno Dori me) и реших най-накрая да си взема гигабитов такъв за да мога да използвам цялата скорост на интернета ми а.k.a. 190 mbps вместо 80 mbps Download speed. До тук добре. Взех си TP-Link (TL-WR1043N) и всичко беше супер до края на деня. На втория обаче се случи нещо странно. Ping-ът ми, който винаги е бил 9 изведнъж беше скочил на 36! После стана 50, дори го засякох на 177. Тази драстична промяна не се издържа, не мога дори да гледам YouTube от телефона, понеже видеата от които ми дава да избирам ги зарежда 3 минути минимум. Та въпросът ми е- може ли това да е от рутера или (както аз смятам, че е по-вероятно) Blizoo пак да доказват, че за нищо не стават. Мисля си, че не е от рутера, понеже и скоростта на интернета се различава, беше спадало до 150 Download, пък и тия цигани не са ми спирали нета от седмица вече. Благодаря за отделеното време!

П.С.: Ето ги резултатите от последния Speed Test, тоз интернет тотално полудя, всеки път са по-странни :smiley: :smiley: :

И аз съм на Blizoo и ето ги мойте резултати… пинга ми винаги е между 6-9… НО това е през кабел… през Wifi винаги е леко по висок ,но чак пък 1161 ms никога… :smiley:

7083600738

Пробвай с Update на Firmware Тук може да помогне…

1-вото което забелязах беше качването… не е нормално качването да е толкова малко (обикновенно трябва да не е толкова в твоя случай , но това зависи от доставчика ти). Пингът има значение основно в сайта в момента ( това е разстоянието на сървъра който споделяш със сайта и себе си по време на връзката, и проверката ) . Пинга доставя ли ти проблеми в някои игри, сайтове , сървъри?

Моя съвет е провери сървъра долу преди "GO " бутона на сайта.
Все пак ето ти и една глобална карта с това как стоят връзките .

🤔