До колко е западнали четенето на книги в България?

Вчера в discord-а на Готика се заговорихме няколко човека за книги и установихме, че все по-малко хора четат книги. Искам да проверя до колко се четат книги сред феновете на Готика. Така че кажете Вие четете ли книги и колко често?

2 Likes

Не съм голям читател но обичам да чета когато ми остане време.

1 Like

Аз чета книги,което е хубаво нещо,но смятам че лично аз не отделям достатъчно време за книги.А и повечето които пишат коментари където и да е, са много неграмотни,което само по себе си говори,че не четът книги.Аз също допускам грешки в писането,но се стремя те да са по-малко.:open_book::books::notebook::orange_book::notebook_with_decorative_cover::blue_book::green_book:

Има и втори вариант обаче. Има възможност книгите просто вече да са примерно еднообразни или скучни. Може проблема да е и в писателите не защото децата не искат или са зомбирани от телефоните

Проблема не е в книгите дори новите да са скучни имам много стари, които са интересни. Ето ти за пример аз съм фен на ,Винету", което си е една сравнително стара книга.

Не чета много, защото не мога да наамеря книга, която наистина да ми харесва, а и правя други неща, които ми доставят удоволствие. За това си приоритизирам нещата, които траябва и искам да направя според времето ми и така ми остават 2 варианта. Или да чета книги, които не са ми чак толкова интирисни или да спя. Така че, сигурно вие вече разбрахте какво правя. :slight_smile:

1 Like

Зависи за какви книги става въпрос. Не обичам да чета художествена литература, но техническата литература и научните статий са друго нещо.

2 Likes

На мен честно казано не ми остава време. През свободното си време все гледам да чета нещо в нета или да отговарям на коментари. Преди обаче доста се кефих на audio books, защото можех да си ги пусна и да ги слушам докато работя. Те са като книги за мързеливите. :smiley:

3 Likes

И аз съм същият :grinning:

3 Likes

🤔