За живота на видеокартата ми

Видеокартата ми е gtx 1050 и не е достатъчна, за да подкарва игрите на макс. Обаче аз така си правя настройките на игрите, че хем да изглежда яко и хем да върви със стабилни 60 fps, но така като играя фортнайт (и не само) е на 80-100% usage през цялото време. Това проблем ли е?

Не е проблем, дори това е целта - видео картата да се товари на 100%. Ако не е натоварена на мах, значи не използваш пълният й потенциал. От живота й, не се притеснявай за това. Дори видео картите, които копаят издържат по-дълго, от колкото би я използвал за игри. :slight_smile:

3 Likes

Това никога не съм го разбирал. Като си купите хардуер го купуват да го ползвате. Моя компютър през деня се пържи на 100% докато прави разни схеми, после се пържи докато обработва клипове и после се пържи докато стриймвам. Стига да не вдигаш някакви температури, които да са към критичните няма да имаш проблем. Реално когато си ползваш хардуера му скъсяваш живота ама то пък живот ли е ако не го ползваш? :smiley:

3 Likes

Окей, благодаря ви. И също, не вдига над 60 градуса.

@venelin03 Щом не вдига над 60 градоса няма за какво да се притесняваш. :grinning:

1 Like

Никога не съм гледал колко се натоварва и какви са температурите. Никога и не ми се е повреждала видеокарта.

Температурите ниски ли са всичко е точно :wink:

един въпрос за да не пиша нова тема ще го напиша направо тук как да видя колко % се товари видео картата и ако не е на макс аз мога ли да направя нещо по въпроса ?

Има програми като msi afterburner, които ти показват натовареност, fps и тн.

едно забелязах на PUBG… че видео картата не се използваше дори на 80% и вдигах 68 градуса това да не е от лошата оптимизация на играта? @Gothika_47 … ( ryzen 7 1800x , gtx 1080ti ) average fps: 114 всичко на full настройки

Може би. При мен върви с към 73 кадъра ама се усеща мега насечено…

🤔