Малко помощ с частите?

След време мисля да си взема MSI GeForce GTX 1050 Ti 4GB Aero ITX OC който е GDDR5 и Intel® Core™ i5-4460, 3.2GHz, Haswell, 6MB, Socket 1150, Box но дали ще мога да свържа процесора и видео картата с motherboard-a тъй като не съм много запознат с компютри?

За сега имам:

  • Процесор: Intel Pentium CPU G2030 3.00GHz (2 CPUs)
  • Рам: 8 GB
  • Тип на системата: 64 битова операционна система, процесор, базиран на x64
  • Видео карта: NVIDIA GeForce GT 630
1 Like

Видеокартата можеш да я сложиш на което и да било дъно от последните 15 години. Отностно процесора, ще ти трябва ново дъно. Също i5-4460, вече се води малко стар и понеже ще взимаш ново дъно, направо си вземи някой от новите i3 процесори.

Също ще ти трябва нова памет понеже твоята е DDR3, а новите дъна и процесори искат DDR4.

btw какъв и е бюджета?

На 750 лева бюджет съм.

Трябваше да питам в миналият пост, но освен да играеш игри, мислиш ли да правиш нещо друго и ако да, кой софтуер мислиш да използваш.

Като цяло бих го ползвал за много неща но най много за стриймове и клипчета за fun :slight_smile:

Ако бюджетът още е 750 лв, няма да е.

Това е моето предложение. Финална цена: 1194 лв.

Знам, че е доста повече от 750 лв. но за токова пари просто няма смисъл. Като алтернатива мога да ти предложа същата конфигураця, но с тези промени:

и без видеокарта, цена: 891 лв.

Идеята е да играеш с вградената видеокарта в Ryzen-а, която е доста добра, (виж клипа по-долу) докато събереш пари за отделна видеокарта.

Имай предвид, че за тестовете използват 3200mhz памет, която ще направи разлика, така че очаквай по-ниски резултати от това, което се показва във видеото.

1 Like

Ок ще видя какво мога да направя :slight_smile:

Може да си купиш само процесор, дъно, рам и видео карта, и да ползваш останалите части от стария си компютър, за да спестиш пари. :wink:

1 Like

btw какви части имаш

@bumtras +1

Intel Pentium G2030 и видео карта Nvidia GeForce GT 630

Говоря, като захранване, кутия и т.н

Toва не го знам не съм го гледал

Добре ще е да погледнеш. Щом имаш компютър значи имаш хард диск и захранване, въпросът е дали ще стигнат. За диска си е изцяло твое решението дали ти стига, но трябва да знам поне захранването (модел ще е хубаво, или поне колко вата е) и марката на кутията (снимка би помогната), за да знам дали всичко ще съвпадне.

Ок утре ще ги видя и ще ти кажа :slight_smile:

1 Like

Също, за редактиране, какво мислиш да използваш, за streaming предполагам obs?

За снимане на клипове Fraps, за обработка Sony Vegas Pro 13 и за стриймване OBS. По принцип съм правил и преди стриймове но тъй като искам да стриймвам на хубави игри ще ми трябват нови части но иначе другите неща мога да ги оправя.

OBS може да записва. Аз лично го препоръчвам пред фрапс дори и за записване, понеже файловете са по-малки, а и ако си вземеш nvidia видеокарта по-нататък може да я използваш, за да записваш без да ти пада fps-a. Късмет :smile:

Знам че може да записва но съм свикнал с Fraps. Споко ще се оправя :wink:

Само да добавя, ако решиш на вторият вариант, гледай това:

Той използва Ryzen 3 2200G, но процесът е идентичен.

🤔