Трябва ми съвет за нов процесор

Лаптопа ми е с intel i3-2370 2.4GHz с вградено видео в процесора, без външно видео и с 4 GB рам. Въпроса ми е дали по-добре да сменя рамта от една плочка 4GB на 2х4GB или 1х8GB или да си сменя процесора с по-ново поколение на което вграденото видео е по-добро, защото искам игрите да ми вървят по-добре, а и нямам място за външна видео карта. И дали ако сменя процесора ще ми се държи по висока температура?

Аз така и не разбрах какъв ти е лаптопа? Не си казал какви игри ще играеш на машината? Ако е нещо ново без външна видео карта няма да го бъде… А и лаптопа не е за игри ,освен ако не е направен точно за това!

Смисъл по добре сабери някой лев и си вземи едно PC за игри и си ползвай лаптопа за останалото…
Лично аз така бих направил ,но ти си знаеш най-добре :slight_smile: Успех

Предимно ще играя league of legends и CSGО на него. И казах спецификациите за които искам съвет. Ако ще сменям нещо ще погледна и дъното и другите неща за да съответстват. Разбирам как стоят нещата защото уча в техническо училище и питам единственото дали е ще има ефект от смяна.

Ами като погледнеш пълните характеристики на един процесор, трябва да пише какво му е вграденото видео. След това виж характеристиките на видеото и прецени дали ще има разлика.

Неможеш да сменяш процесора на лаптоп.

:smile: :smile: Забравих за тази част.

На някои лаптопи може.
@Pavkatabgg Това е една от причините да те питаме какъв ти е лаптопа.
Относно греенето, ще грее повече само ако вземеш процесор с по-голямо TDP.
Аз не виждам голям смисъл в смяната му, понеже дори да намериш по-мощен процесор, вграденото видео ще е същото или подобно, което ще ти даде много малка разлика в FPS-а на игрите.
За RAM-та: за LoL знам, че 4GB са достатъчно. Не съм сиурен за CS:GO, но предполагам са достатъчно.

И за CS:GO са достатъчни.

🤔