Компютъра ми не иска да се включи

Седмица педи компютъра ми да спре да работи, неше започнал и да се рестартира своеволно. Компютърът ми е (погледни снимката от долу). Когато не се включи забелязах че цъкайки мишката ъя не зачична да свети както обикнивенно, обрущайки компютъра видях че около входа на LAN кабела светеше като обикновенно.
Реших да отворя компютъра и да погледна какво става вътре. Когато натиснах копчето не се се получи нищо, но след като извадих захранващият кабел и сложих натискайки копчето за влючване вентилатора на процесора натави 6-7 оборота и спря.

Ако съм испуснал някой знаци вземете ги от тук. …???,!!!;;;;;;-----"""""

2 Likes

Първо дето виж е захранването, накарай баща ти да го премери с нвкой мултицет и правилните стойнодти на всеки кабел го има в нета, и да не забравя да заземи черния и зеления. Може някой кабел да не дава прсвилно напрежение. Най добре да се заземи един от черните с зелен посредством кламерче или друг отделен заголен кабел( така неречн мост).

1 Like

дъната платка не подържа DDR4 2133 а подържа DDR4 1151 а RAM та ти е DDR4 2133
не съм сигорен трябва да провериш в интернет или да го дадеш на техник

Брато 1151 е номера на Сокета, с който се поставя процесора и ппц няма честа която да е 1151(каквито и херци да е), винаги завършват на ХХ33MHz/Ghz или ХХ66MHz/GHz.

това е сокета на дъното не е свързано с рама

Ако си с това захранване, което предполагам е с кутията най вероятно е от него

Виж дали контакта ти е занулен… едно време имаш един DELL от 90-те вкаран от “Америка” който правеше мизерии от не занулен контакт…

Ако не разбираш от тоци помоли баща ти или някой комшия да го погледне… ако всичко е наред пробвай с друг захранващ кабел… А ако пак не иска вече говорим за ново захранване

Успех :slight_smile:

Пробвай с
%D0%B1%D1%83%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D1%80

3 Likes