Тема за мобилните игри

Здравейте! Искам да отворя една темичка в коята искам всеки да сподели своето мнение за мобилните игри. Говоря за това дали приемат мобилните игри като gaming защото повечето хора казват че не можеш да се наречеш геймър ако играеш мобилни игри. Също така мислите ли че мобилните игри от сорта на pubg mobile, garena free fire, mobile legends могат да ви подобрят скиловете. Играте ли игри на телефоните си, и ако да как се казват те.

1 Like

Рядко играя мобилни игри, просто защото тъч скрийн контрола ми е отвратителен.
Една от малко мобилни игри, който ми харесват, e Hill Climb Racing (1 и 2), понеже е забавна (особено ако с приятели се съревновавате, кой е стигнал по надалеч на някоя писта) и много лесно се управлява с телефон, понеже има само 2 бутона :grin: , но има много гриндене.

Освен контрола, много ме дразни и това, че повечето игри са pey to win.

За това предпочитам да си изтегля PSP емулатор, да свържа джойстик към телефона си и да цъкам някакви PSP игрички. Така решавам и двата проблема :slight_smile:

1 Like

Много добър вариант е този с джойстика за телефон, ще взема и аз да си купя един и да си разцъквам :smiley:

1 Like

С две думи “не харесвам мобилни игри”:grin:

Всеки си има право на мнение.
И ако мога да те попитам, защо не харесваш мобилните игри ?

амм просто не ми харесват толкова много и затова.

Кринджвам брутално когато някой каже “Ako igrae6 na telefona ne si gamer we! Samo CS e igra…”. Защо да не е гейминг? Влиза перфектно в определението.


Попринцип мобилният гейминг е най-бързо развиващият се в момента, постоянно излизат нови игри и съм убеден, че са повече от тези, излизащи за PC. Освен това е най-лесната и достъпна платформа за гейминг. Един телефон на който да играеш без проблем струва 700-800 лева, а такъв на който да “става” е към 500. При компютрите за да можеш да играеш трябва да дадеш 1300+ лева. Конзолите няма да ги коментирам, те са си една цена и няма какво да се разглежда. Не можем да пропуснем и факта, че телефонът ти винаги е в джоба и можеш да играеш навсякъде. Моят компютър е около 20-25 кила и ми е малко трудно да го разнасям постоянно, докато пътувам. Затова мобилният гейминг остава добра алтернатива. Разбирам, че има хора, които не харесват да играят на телефон или не са намерили просто игра, която да им допадне. Но не може да кажете, че не е гейминг. Това е все едно да кажеш “Баниците не са храна, щото не харесвам баница”.

4 Likes

Аз лично играя само на смартфон, защото нямам компютър.(моят компютър е XР и имам един смотан лаптоп,който също не става) Поради тези причини аз никога не играя на компютър, защото не мога.Но вместо да говоря, че игрите за РС не стават
Аз постоянно седя в Youtube и гледам как хората играят.(защото ме кефи,а тва че нямам компютър е друг въпрос)
Аз лично съм превъртал много мобилни игри,и за това много често ми се скапва телефона, защото аз постоянно го натоварвам(за 8г. - 10 смартфона)
И да колкото и тъпо да звучи аз играя и Minecraft за телефон с приятели и ми е много яко.
Аз НЕ МОГА да си представя да натискам копчета по клавиатурата,за да играя игри.
Аз изобщо не мога да ползвам клавиатурата, защото не знам кое копче къде е.
Не ми се смейте, обаче аз 5 минути търся буквите за 1 дума в Google и ми е тъпо, че Баба ми пише на компютър по-бързо от мен, защото тя през 196-и някоя е писала на пишещата машина,което е като клавиатура и тя пише супер бързо.
Това което написах до тук съм го написал точно за 5 минути от смартфон.
На компютърна клавиатура може да не мога да пиша,но на телефона пиша много бързо.
А по темата дали играенето на телефон е гейминг. Аз съм на мнението, че всяка игра се брои за гейминг.Дори и онази змия :snake: и судокото на нокийките също се брои за гейминг. :kappa10000:
Съжалявам ако съм ви оттекчил с тази моя реалност,но такъв е животът.
Някои хора не използват толкова много компютри (защото и аз се мъча за някви проекти в училище)

2 Likes

Братле повечето хора казват че да си Геймър трябва да седнеш пред монитора, да хванеш мишката и клавиатурата и да започнеш да разцъкваш. Иначе и това не е много правилно защото както каза и ти си пасва в определението за Gaming.

Много игри от google play или app store са pay to win и много хора просто не харесват това, трудно си е да намериш хубава игра която не е Pay to win и може да се развиваш нормално както другите и да ти хване вниманието за дълго време.

Иначе се радвам че има още хора който разсъждават върху някоя тема, мислех си че 1,2 човека ще пишат :smiley:

1 Like

Повечето хора по света имат смартфони от колкото компютри.

Важното е да се забавляваш! Като по малък и аз съм го правил в даскалото :smiley:

Не е нищо не виждано :smiley:

Ако в бъдеще искаш да си вземеш компютър, по добре започни да свикваш примерно на някакви леки игри на твоя лаптоп или компютър, колкото и да са слаби все ще тръгне нещо от сорта на Gta san andreas и т.н,

1 Like

:wutface:
Нали клавиатурите на телефона и компютъра са с един и същи layout, как знаеш къде са буквите на телефона, но не знаеш на компютъра :thinking:

А и дори да е много стар компютър, пак пак може да го използваш за Google, форуми, youtube и т.н.
Аз например, предпочитам да ползвам стария компютър на родителите ми за тези неща, когато нямам достъп до моя. Най-вече защото екрана е по-голям и е по-лесно за мултитаскинг.

1 Like

Когато погледнеш клавиатурата на телефона ти виждаш всички букви, защото са наблъскани.А всяка клавиатурата е голяма и ми е трудно да търся буквите.:wink:

Разбирам! Но след известно време писане, без значение на телефон или компютър, научаваш местоположението на буквите и започваш да пишеш по-бързо. Но на телефон няма как да пишеш без да гледаш клавиатурата и може да не си го осъзнал.
Както и да е, разбирам те. Прости си свикнал на телефон и това е. :wink:

1 Like

Ако може и да ми предложиш някоя интересна игра да разцъквам :smiley: Че хептен се изчерпах :smiley:

1 Like

Мобилните игри се РАЗМНОЖАВАТ бързо! Като цяло са почти еднакви и оригиналност липсва в много от тях. На телефона играя (ВНИМАНИЕ БАВНЯР) clash of clans или heartstone. Една много любима моя игра е Smash Bandits и е доста по различна от повечето които аз съм играл. Ако ми свършат мобилните данни данни играя Helix Jump.

2 Likes