Относно Антивирусните програми

Здравейте! Искам да ви попитам дали използвате антивирусна програма и ако да как се казва тя? Също така искам да ви чуя мнението относно това дали може един компютър да не хване никакъв вирус ако е без антивирусна програма(като се пази и не тегли от съмнителни пиратски сайтове разбира се :D).

1 Like

Ако не ползваш съмнителни сайтове (не само да не тегли от тях, а въобще да не влизаш в такива), вероятно си в безопасност. А освен това Windows 10 си има вграден антивирусна, която може да не много сигурна, но е ОК.

Аз ползвам Avast, понеже понякога тегля файлове със съмнителен произход. :yum:
Доволен съм от нея, защото е безплатна и не съм имал проблеми (освен, че понякога мисли crack-а ми на Windows за вирус). Не съм пробвал много други, но тези, които съм пробвал, не ме устройваха много. Примерно AVG, мисля че беше, мислеше Fraps за вирус и т.н.

Сега дори да открия друга антивирусна, вероятно ще остана с Avast, понеже съм свикнал с нея и й знам всичките настройки.

1 Like

Да, Windows Defender. Знам, че някои хора казват, че не е много добра, но ако не си идиот, няма да има проблеми и товари малко. Ако ти се налага да отвориш някой fishy файл, направи го във виртуална машина без интернет адаптери вързани към нея.

Не би трябвало да може да го хванат, особено ако ти и твоят интернет доставчик са си свършили работата.

1 Like

Windows 10 има вградена анти вирусна която ти казва ако си изтеглил нещо заразено какзвати какво е и веднага даваш шифт и делий ама веднагически XDXDXD а ако търсиш анти виросна използвай AVSTA

1 Like

Windows deffender.
Има я на всеки windows

1 Like

🤔