Като пусна музика ми се чува на микрофон еквалайзера

Здравейте, днес като цяло се занимавах с аудио настройките ми и това мъчение ме мъчи от много време… Като пусна музика, музиката ми излиза на еквалайзера на микрофона, а преди дори не ми я отчиташе и на audio - работен плод, но днес го оправих в продължение на 2-3 часа се занимавах и стана …
Според вас нормално ли е да отчита музиката на еквалайзера на микрофона и на аудио - работен плод ?
Микрофона ми е boost-нат на 20 dB. Между другото като си сложих в obs-a филтрите Compressor Noise Suppression и Noise Gate се чувам фантастично - няма никакъв шум от микрофона. Обаче преди да ги сложа филтрите много се бях разочаровал от слушалките си (все пак си ги взех за 95 лв). Да не се отклоняваме от темата, ако някой знае решение, моля нека да го сподели - ще му бъда много благодарен. :slight_smile:

МИСЛЯ, че знам за какво говориш, но да разбера. Като ползваш OBS музиката ти излиза при микрофона а не при слушалките/колоните? :slight_smile:

Ето за това говоря,. Вече ми се отчита като пусна музика, преди не ми се чуваше, но музиката ми се отчита и на микрофона, а аз искам единствено на аудио - работен плод (където си трябва :smiley:) adfafddafadfadfadfafdad

Я дай зъбното колело и след това Advanced Audio Properties. Също ползваш ли някакви софтуерни аудио кабели? :slight_smile:

Не, нямам никакви виртуални програми (кабели), пробвах вчера, но гласа ми се чуваше още по-зле и за това използвам настройките (noise gate и т.н) :slight_smile:

Интересно. Виж си настроиките на уина да не хваща той от някъде аудио. Иначе е добре идея да разделиш и пистите на 1 сложи и 2те на 2 сложи само микрофона а на 3 само аудиото. Така като записваш ще имаш 3 отделни трака. :slight_smile:

1 Like

Тоест как трябва да стане, че не мога да се сетя ?

Ако цъкнеш тези ще имаш 3 аудио трака ако записваш.
На първия трак ще са смесени ако искаш директно да качваш. На 2ри и 3ти ще са играта и микрофона ти отделно ако искаш да ги монтираш (например ако си записал играта прекалено силно може да го оправиш). Не ти решава проблема ама е добре да го направиш. :smiley:
image

Така ли трябва да е ?

Първо си отваряш OBS и избираш това
image
След това избираш Properties
После това:

!!!НАПРАВИ ТОВА И С МИКРОФОНА, САМО ЧЕ ИЗБИРАШ МИКРОФОНА И ВИЖ ДАЛИ ЩЕ СЕ ОПРАВИ!!!

То си ми е така :slight_smile:

bruh, а какви са ти слушалките?

1 Like

Rig 500 Слушалки като за 100 лв не са лоши и микрофона им е добър, само трябва малко да се поразровиш из настройките на програмата, с която снимаш. :slight_smile:

Здравейте, съжалявам, че пиша в темата след толкова време, но мисля, че проблема идва от децибелите тоест boostva-нето на микрофона от настройките му (20 dB) ми е, а като е 0dB не се чувам добре …

Сигурен ли си, че микрофона не долавя звука от слушалките? :thinking:

Не знам може и от това да е, но не ми се вярва. Звука, който се чува е чист не изглежда страничен

Това не разбрах какво общо има, но както и да е. Увеличи плейбек звука на микрофона или просто запиши нещо с него и чуй дали улавя слушалките.

dafafddaf Ето настройките ми и като натисна Listen to this device почва да пръщи адски много. Не знам да не би нещо от windowsa да ми е … Не е от слушалките 100%… достатъчно хубави са :frowning:

При 20db boost няма как да не се чува пръщене :frowning:

1 Like

Дам, може би заради това засича музика като пусна на еквалайзера… Но не знам като го направя 0 dB се чувам много тихо, а пък като и пусна да снимам на некоя игра … :smiley:

🤔