За всеки на който не му стига рам паметта

ЛИНК:https://www.henrypp.org/product/memreduct

Здравейте, преди около месец намерих програмата Memreduct. Тази програма ри почиства рамта и намаля натоварването на компютъра ви. Преди да започна да я използвам имах почти във всяка игра 70-100% ram usage, а в windows (когато нямам нищо пуснато) имах минимум 20% ram usage. Тази програма намали всичко на половина. Много съм доволен от нея.

Само един съвет за нея. НЕ ПУСКАЙТЕ АВТОМАТИЧНОТО ПОЧИСТВАНЕ НА РАМТА, ЗАЩОТО ДОКАТО ЧИСТИ РАМТА ТИ СЕ НАТОВАРВА КОНПЮТЪРА ЗА ОКОЛО 5-10 СЕКУНДИ…след това се оправя и малко по малко рамта започва да спада.

1 Like

Има много подобни програми, но няма смисъл от тях.
Може би, ако си почистиш рамта преди да пуснеш някоя програма/игра, тя ще зареди по бързо. Но тогава трябва да изчакаш почистването да приключи и след това играта да зареди, което пак е по-бавно.

Иначе компютърът работи по-бързо, когато рамта е пълна. Когато почистиш рамта, информацията от нея се записва на дард диска, който е много по-бавен от рамта. След това ако на Windows-а му потрябва някой файл, който е на харда вместо на рамта, ще го зареди много по-бавно.

Windows добре се справя с мениджмънта на паметта и не му трябва подобна програма.

3 Likes

🤔