Мнение за тази видео карта

уж голям радиатор , а аз това гледам… ревютата са добре, на тестове се държи добре…
вашето “експертно” мнение на пръв поглед?

http://sapphirenitro.sapphiretech.com/en/580-LE.html

Аз бих я взел срещу GTX 1060 6GB. 8 GB VRAM, факта че се справя доста добре с новите API-та, би трябвало да държи за известно време. Ако не бързаш, изчакай да видим Nvidia какво ще кажат за 2060.

2 Likes

Тука в тая тема nvidia дори не искам да се чува - _-

Бива но по добре изпилзвай алтернатива та на енвидия 1060 6

@BlueBow виж горното мнение моля…

Много добра карта!! Жалко че хората я виждат само като средство за копане на крипто-валути а не като гейминг решение! Това го споделям като фен на Nvidia - между другото :slight_smile: . Бих ти препоръчал обаче решението на гигабайт: Radeon™ RX 580 Gaming 8G (rev. 1.0/.1.1) | Graphics Card - GIGABYTE Global
Поздрави

2 Likes

Не ти препоръчвам да си вземаш видео карта с чип на AMD , по добре избери нещо от сорта на 1060 6 GB . Не ти препоръчвам видео карта на AMD тъйкато в професията ми използваме само видео карти на Nvidia тъйкато винаги има проблем със системите на AMD картите .


Не си ли лееекичко …ЗАКЪСНЯЛ?! :confused:

1 Like

blackviking21 дай някъкво мнение против nvidia, че и на мен ми е трудно да избера RX580 или GTX1060

Вземи тази с повече GB VRAM, ако не сега в бъдеще ще ти потрябват! :wink:

Съгласен съм с повечето VRAM, но освен това RX 580 е и малко по-бърза. Това естествено зависи и от играта. AMD видеокартите имат навика да работят доста по-добре с DirectX 12 и Vulkan игри, но има и DirectX 11 в, които водят (Resident Evil 2 е добър пример).

Nvidia имат навика да водят в игри направени на Unreal Engine 4 и Assasin’s Creed Oddesey.

Нещо, което съм забелязал, е че когато играта е направена за AMD, тя върви значително по-добре на AMD, отколкото Nvidia игри правени за Nvidia видеокарта.

tl;dr RX 580 е малко по-бърза и има 2 GB повече памет и е малко по-евтина.

Имал съм Rx 580 и никога не ми е създавала проблеми с драйверите и тн…играех си с freesync даже , преди да продам монитора и да взема 1070ti .

🤔