Умира ли *НЯКАКВА ПОПУЛЯРНА ИГРА*?!

Много ме дразни като някой във чата почне да пита “Готик умира ли Minecraft/Fortnite/PUBG/Clash Of Clans” и т.н. Въпроса е интересен, но през 99% от времето е за някакви игри, които се представят много добре.

Всички казват, че Minecraft умира и въпреки това все още има ъпдейти и играта продължава да се купува и то много и е най-продаваната игра след Tetris:

On 25 February 2014, the game reached 100 million registered users. As of January 2018, over 144 million copies had been sold across all platforms, making it the second best-selling video game of all time behind Tetris.

Питат ме дали Fortnite умира въпреки, че показват, огромен ръст на играчите си месец след месец, постоянно променят играта и за месец бяха направили към 300 милиона само от iOS/Apple играчи. Нормално е след определен период от време играчите да спочнат да падат, защото няма как да продължи безкрайно, но не мисля, че момента е тук.

Хората казват, че Clash of Clans и Clash Royale са умрели, все още са в top5 на най-играните игри…

Когато хората обаче ме попитат за PUBG виждаме това:


Източник: PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS - Steam Charts

Не знам дали е заради малкото ъпдейти или за ниското им качество, защото Bluehole са просто некомпетентни, или защото неткода е коден от по времето на каменната ера хората спират да играят. PUBG си е минала върха и вече няма шанс да го задмине, защото вече не е сама и усеща това което усети H1Z1 когато PUBG се появи.
Цифрите падат стабилно и смятам, че това ще се увеличи много стабилно след като COD и BFV пуснат техните Battle Royale модове.

И въпреки всичко това не мога да кажа, че играта е умряла. Може да запада, но не и да умира. За да умре една игра от такъв тип тя трябва да няма никакви играчи и да не можете да си намерите игра.
ГОДИНИ след като първата Titanfall излезе все още имаше към 4-5к играчи и за по малко от 30 секунди можеше да си намерите игра въпреки, че някой от модовете нямаха абсолютно никакви играчи.

Искате ли да ви покажа УМРЕЛИ игри?!

  1. Loadout - Steam Charts
    Напълно мъртва с 37 човека онлайн.
  2. The Culling 2 - Steam Charts
    Просто 0. Това става като направите игра, зарежете я след няклко месеца и пуснете втора! Радвам, се че хората се усетиха.
  3. Friday the 13th: The Game - Steam Charts
    Помните ли като ви казах, че тази игра ще умре, защото разработчиците са некомпетентни? Когато 2-3 месеца не можеш да оправиш гличове, където хората излизат извън мапа играта ти ще умре бързо.

Така, че преди да зададете въпроса “Умира ли…” си пуснете мозъка за малко. Ако имате други примери за мъртви игри може да ги давате тук.

8 Likes

Зависи как се разбира под “умира”. Дали значи, че я играят много малко хора или интереса към играта и играчите й спадат, или нещо друго.

За мен е просто:
не ми харесва играта - Ded gem
играта ми харесва - Gud gem
:joy: :kappa:

5 Likes

Според по-подробната статистика хората играещи PUBG в EU падат, докато тези в NA стоят :thinking::thinking:. Играта си е добре, ъпдейти има, мапове има, евенти за хиляди долари има. Спрете се с това коя игра умира, докато има хиляди играчи които да я играят, значи не е умряла… Не очаквах това от някои хора да направят коментар по това нещо, но ето на…

Играта ти харесва, но няма играчи… какво правим? :smiley:

3 Likes

Why no one is playing this Gud gem??? :thinking:

4 Likes

Искате Ded game! Ми тогава нека се помолим за Need For Speed Porsche издадена през 2000г.

3 Likes

По-скоро NFS World, това вече е Ded game :cry:

2 Likes

Много добра тема :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:


:kappa10k: :kappa10k: :kappa10k:

2 Likes

над 200 милиона регистрирани потребители

Регистрирани потребители :lul:
Активните са по-важни :smiley:

4 Likes

Миналия месец: :slight_smile:
10.7 милиона на концерта и 7.6 милиона при ден където няма евент…


Също ще свържа тази тема с другата да не се дублират…

1 Like

“Важна промяна” sure :kappa:
Дори на картите, който са дадени, няма да може да се играе форкнайф, камоли ако си имал нещо по-старо :lul:
Разликата е, че ако играеш на абсолютно минимални настройки, на dx11 може би ще имаш мааалко по-нисък FPS.

3 Likes

Уау Fortnite вече няма да върви на компютри от преди 10 години… изумително.
Както @bumtras каза дори да си имал такава карта играта ще ти върви с 15 fps…

5 Likes

🤔