Избор на бюджетен монитор

Здравейте, стария ми монитор издъхна и в момента си търся нещо бюджетно на 60/75Hz, което да го замести, докато успея да си намеря нещо по-добро. Принципно търся нещо в диапазона 250-300 лева, което ще ми върши работа за гейминг и за гледане на разни филми и т.н.

Всъщност съм набелязал 2-3 модела, но искам и вашето мнение кой от тях си струва най-много, а също така съм отворен и към предложения за други :slight_smile: Ето тия, на които съм се спрял засега:

BENQ GL2580HM - Тоя най-много ми харесва на първо четене и като вид и като функции и засега ми е фаворит. Също така поддържа до 76Hz, въпреки че в сайта е написано само 60.

AOC G2460VQ6 - Тоя ми е нещо като резервен вариант. Виждам, че има FreeSync, но аз съм с GTX 1060 и реално не ми трябва като екстра.

Samsung S24D330HSX - Последния, който ми привлече вниманието, но не можах да открия много инфо за него. Самсунг е и на добра цена, но дотам…
https://www.ioncomputers.bg/product/8625/geymarski-monitor-24-samsung-s24d330hsx-s-1ms-vreme-na-reaktsia-i-hdmi-port.html

Та… кой изброените модели според вас си струва парите? И имате ли по-добри предложение в същия ценови клас? Ще се радвам на съвети и мнения :slight_smile:

2 Likes

Втория монитор ми хареса, заради по-голямата честота на опресняване и по-малкото време за реакция, също и третия, понеже е по-евтин.
Но с този бюджет може да си кипиш нещо с IPS матрица, като това:

1 Like

Нещо друго, което си струва да се отбележи е, че втория монитор в момента е на много добра цена в Озон от 239 лева и това е сериозна точка в негова полза.

bumtras, интересно предложение е това LG. През годините покрай приказките, че IPS панелите не са подходящи за игри съм си изградил това мнение за тях, но явно в последно време нещата се развиват. Струва си да се помисли и над тоя вариант :slight_smile: В тоя ред на мисли, какво е мнението ви на този IPS монитор?

2 Likes

щом е IPS e хубав… 1 Ms , 75 hz… струва си за тази цена

След няколко дни търсене реших да се насоча към 27-инчов вариант. Така или иначе ще чакам Черния петък, реших да е поне нещо по-голямо. Въпроса е, че и тук станаха доста вариантите, направо ужас, хаха.

AOC G2778VQ - Засега тоя ми е фаворита, сякаш. Проблема е, че се предлага в два варианта - LED и WLED, затова се колебая.

ASUS VE278H - Това е другият фаворит

И още 3 резервни варианта:
BenQ GL2760H

LG 27MK400H

ViewSonic VX2757-MHD

Ако някой има опит с някой от моделите или като цяло с 27-инчовите 1080р монитори и как изглеждат, ще се радвам на съвети. Поздрави :slight_smile:

🤔