Търся си ново захранване

Здравейте ,търся си ново захранване до към 110 лева.Спрял съм се на Segotep SG-500AE | Desktop.bg - Сглоби твоята машина но се чудя дали ще влезе в кутията ми .Частите на PC-то ми са Intel Pentium G3250, gt 610 и 4 GB RAM скоро ще сменя видео картата за 1050 или 1050 TI но първо искам да си подсигуря захранването.

2 Likes

Захранванията са стандартни и пасват във всяка кутия. С малки изключения при по-дълги захранвания и много малки кутии, но това захранване е обикновено и ще влеза във всяка кутия.
По принцип, ако питаш дали захранването ще влезе в кутията ти, е хубаво да кажеш каква ти е кутията.

А ако сегашното ти захранване работи, няма смисъл да го сменяш. 1050ti не изисква много повече мощност от 610. Стига захранването ти да е поне 450W, ще свърши работа. :wink:

Кутията ми е ATX но просто реших да попитам иначе сегашното ми захранване дойде с компютъра преди 4 години няма бранд и вентилатора му спира да работи от време на време.

Ако му смениш вентилатора, трябва да свърши работа, но ако искаш смени цялото захранване ти си преценяваш за себе си. :slight_smile:

Най вереятно ще си взема захранването от по горе за да не рискувам

Захранването изглежда добре и цената е стабилна. 1050 не изисква 6 или 8 пиновия кабел от захранването за да работи, само я слагаш в дъното и си готов.

Това е лъжа. Има малки кутии където не влиза. :slight_smile:
Също не знам дали е така, но може би ти спира вентилатора, защото няма нужда от него? Ако не грее няма смисъл да се върти. :slight_smile:

Спира защото за 4 години доста пъти съм го разглобявал :smiley:

Внимавай като разглобяваш захранвания, защото кондензаторите задържат заряд за супер много и може да ти изтръпнат зъбите някой път ако пипаш където не трябва. :slight_smile:

Вярно, забравих за SFX захранванията, но след като кутията му е ATX, няма проглем.

Това също е вярно.
ВНИМАВАЙТЕ ДЕЦА!!!

Единствено се притеснявам да не се запаля докато си взема новото захранване защото като почна да играя леко почва да мирише

Познато ми е това :joy:. На компютъра на родителите ми също беше спрял да се върти вентилатора на захранването и отделяше странна миризма. И това в продължение на няколко дена, докато брат ми цъкаше лига на него :joy:. За щастие не се случи нищо. След като бутнах леко вентилатора, той почна пак да се върти, но го смених след това за всеки случай и нямаше проблеми повече.

Не се притеснявай, че ще се подпалиш! Възможно е да изгори захранването, но чак да се подпали :sweat_smile: не вярвам.

2 Likes

Лтф, на кабели ли мирише😂

На каквото се пробва да се разтопи :laughing:

По добре я смени на 1050ти и е най добре 600 вата защото в бъдещее можеш да сложиш всякак карта

На изгоряла платка :joy:

1 Like

🤔