Геймърски лаптоп 2-ра употреба

Здравейте! Вече и аз нямам идея какво искам, но имам 1800 лева излишни и се чудя дали да си взема лаптоп или настолен. Та видях че за 1800-900 мога да си взема настолен с 1060 6gb и реших да се поровя в olx да видя какви лаптопи предлагат. Натъкнах се на това Lenovo, което много ми допадна. Вие какво смятате? Заслужава ли си покупката на този лаптоп?

Също така, мога ли да правя някакви стриймове (със Shadowplay или OBS) без кадрите да спадат доста?

Препоръчвам настолен, плюсовете са повече

4 Likes

Прав си, но лаптопа също не е лош… 2800 лева го гледах в Emag. Има RGB подсветка, 1060 max-Q… Ама и аз по-горе го казах, че и аз незнам какво искам :smile:

1 Like

+1 за десктоп

Лаптопа също не е лош, но

  1. Втора ръка е. За някои хора не е проблем, но аз не бих рискувал.

  2. Много зависи какво охлаждане има лаптопа. Два лаптопа с GTX 1060, могат да вадят различен FPS, заради охлаждането. Шумът също е фактор.

  3. Ако вземеш desktop, после можеш да upgrade-неш, само частите, които са за upgrade, без да хвърляш цялото нещо.

Също Max-Q версийте на Nvidia видеокартите са по-слаби версии на desktop-ските, правени са за лаптопи. Някои лаптопи използват пълната версия на 1060-тката, но виж по-горе както писах за охлаждането.

Ако втора ръка не те притеснява, виж стари компютри с i5 или i7 процесор. Сменяш захранването и видеокартата (може би едно SSD) и си готов.

4 Likes

Дообре… Отказахте ме от лаптопа… Ще си взема настолен на части…

1 Like

А какво мислите за 2-ра ръка видеокарти? За 700 лева 1080-ка

1 Like

Стига да има поне 6 месеца оставаща гаранция за тая цена, също така се пробвай да я свалиш, гледай по колко вървят различните модели и така. Относно рамта за сега 8гб ти стигат, захранване 700w също е достатъчно. Аз съм противник на ссд-то защото не виждам смисъл в това да изчакаш 1 мин повече за да ти зареди компютъра и 30 сек по-малко за играта, тези 200лв могат да се вложат във кутия, водно или периферия.

3 Likes

🤔