Кое дъно бихте ми препоръчали?

Здравейте! Ами… Няма да се обяснявам много, просто искам да чуя, кое дъно бихте ми препоръчали и защо?
1- Asus
2 - Gigabyte

Единствено не разбрах дали Gigabyte дъното поддържа NVMe SSD-та, защото вече си имам NVMe…

Asus … понеже виждам, че си избрал X470 , а gigabyte не са много на “Ти” с AMD и повече пасват с Intel .

  • това дъното на Asus което си избрал е едно от най-качествените модели и предлага много функции, а Bios-а на дъното е много опростен и лесен , има сензори на самото дъно при проблем с него, процесора и тн.
2 Likes

Ами гигабайт дъното изглежда поддържа по-бързо четене на nvme-то, но може би по-скоро тавана за бързината на четене е вдигната, тук не съм сигурен защото не дават много информация. Имаш USB type C на него, а също и 8 конектора за вентилатори И двете дъна имат и heatsink за nvme-то, както и слотовете са два, просто са скрити от охладителя при гигабайт. Аз доста често гледам външния вид и той е определящ в избора ми, и когато получавам дадения предмет, но със по-добър вид то я ясно кое ще избера. +1 за asus дъното

2 Likes

ей тва ми е малко странно, че не пише, че не не поддържа NVMe SSD. Плюс, че не знам на кой да вярвам за честота, която поддържа дъното, ня рамта. В някои сайтове като ардес пише 2400MHz, в Никем 3000,в сайта на асус - 3600MHz (OC)… Рамта която съм избрал е тази - > Corsair DDR4 3000MHz 2x8GB CL15 LPX Black 1.35V CMK16GX4M2B3000C15 - цена.

И двете дъна ми харесват като дизайн, но има разлика в цената, която е над 100лв…и не знам кое да избера

На снимките си личат слотовете за nvme ssd-то, няма как да не го поддържа. Колкото за максималната честотата на рамта, в ардес грешат доста, дъното, което си взех от тях пишеше че поддържа до 2666, а в сайта е 3200 oc, така че това да не те притеснява, гледа се сайта на производителя. А щом разликата е 100 лв аз бих избрал по-евтиното. Разликата в дъната е минимална.

1 Like

Това, че има M.2 слот, не значи че поддържа NVMe.

2 Likes

Асус техните дъна са по здрави

🤔