Как да разбера кое ми е проблема на хардуера!

Имам следният огромен проблем !!!
Компютърът ми е :

Motherboard Name Gigabyte GA-AB350-Gaming
OctalCore AMD Ryzen 7 1800X, 3700 MHz
Ram 32 gb Memory Speed DDR4-2133 (1066 MHz)
Video carta Nvidia Gtx 1080 gaming
хардиска ми е от тези новите малките платки ( не се сещам за името )
Използвах компа основно за 3д проекти и рендериране и никога не съм имал проблеми… даже бях очарован колко бързо рендерира и как никъде не запецва при моделиране в програмата 3д макс и рендерирането с врей.
От определено време без причина компютъра започна да забива дори и на фотошоп,а при правенето на 3д моделиране в 3д макс е почти невъзможно защото или крашва или забива зверски при модели на, който не съм сложил и текстури или каквито и да са врей цветове… да не говорим за рендериране !!!
Съмнявам се да не е изгоряло нещо,но при тест с аида 64 си показва,че всичко си работи нормално,а в същото време не е … все едно е скопен и е комп от преди 20 години.
преинсталирах windolsa, но проблема още го има.
Проверих дали загрява и всичко си е в нормите.
отворих кутията и вътре всичко си е като ново и няма признаци за изгоряло.
Не разбирам какво му стана !!!
Как да разбера ???

cpuid

Може да си лепнал някой mining вирус, като те започват да копаят и това отнема от производителността. Само за това се сещам в момента.

1 Like

Да и поради тази причина преинсталирах вчера wina, защото и аз помислих,че това е причината,но ето че пак стана същото веднага след това

Ctrl+alt+del и виж дали нещо не ти натоварва процесора

не,няма нищо :slight_smile:

Хора мисля,че май го опрвих :slight_smile:
Махнах охлаждането на процесора извадих процесора и го върнах пак и сложих отново охлаждането …без да сменям термопастата,само я позабърсах леко ,където беше в повече :slight_smile:
Но според вас каква ще е причината от това да ми е правило проблем???

Охладителя не е бил поставен добре върху процесора или процесора не е контактувал добре със сокета. Може и вентилатора да не бил включен повечен първия път :joy:
Добре е след като веднъж си отлепил термопастата, да я смениш.

1 Like

Не знам дали е възможно, но ако не е бил заключен процесора правилно, може да се е разместил и затова да не е правил хубав контакт. Щом казваш че не имало проблем с охлаждането значи не е бил накриво сложен охладителя.

Ти защо ми четеш мислите а??

Не си си сложил шапката от алуминиево фолио. :joy: :kappa:

Ама тя не е ли само срещу извънземни?!?
Ти един от тях ли си пришълецо? От кои точно си?Сивите :skull:, рептилите :snake:,анунаките :space_invader: или си от зелените човечета,:alien:??
ИСКАМ ОТГОВОРИ!!!

Алуминиевата шапка е срещу четене на мисли и мозъчен контрол т.е. блокира мозъчните вълни. Ако имаш още въпроси ги отправи налични, че Готика пак ще вика, че сме настанили темата :joy:

🤔