Въпрос за нов Компютър

тъъ може би трябваше да надраскам таз тема преди 2 дена защото съм го поръчал и ще го доставят в понеделник тъъ все тая
ето списък с чарковете
1
2
дъа цената е колкото една кола ама това е друг въпрос

Таa, имаш ли някакъв въпрос или само се хвалиш??? :thinking:

2 Likes

дъа дали съм се прецакал или не

Направо си RIP, никъде не виждам SSD :neutral_face:

2 Likes

Малко е късно да питаш сега. :smile:

Иначе, мисля че можеше да пипнеш някои работи.

  1. Лично, ако взимах видеокарта за 1800 лв, определено нямаше да взема захранване за 140.

  2. Както каза @bumtras, едно SSD да беше сложил. Като се има предвид, колко са паднали цените и това, че не говорим за бюджетна конфигурация, SSD спроред мен е задължително.

  3. Ryzen 7 със стоково охлаждане? Може, но не е оптимално, особено в по-висок клас машина.

  4. Повечето X370 дъна, за разлика от X470, не са готови за 2000 серия Ryzen процесори от фабриката. Да, можеш да използваш 2000 серия процесори, но ще трябва да update-неш BIOS-а (за което ти трябва дъно, което може да се флашне без процесор или от по-старите ryzen-и), ако това вече не е направено.

Ще е хубаво ако кажеш за какво мислиш да го използваш (въпреки, че е малко късно) и колко ти е бюджета. За теб е малко късно да се правят корекции, но ако някой друг има подобен бюджет, темата може да му помогне.

3200лв да много е но идеята е да съм спокоен следващите 4 може би 6 години иначе главното нещо е за игри и може би за снимане на клипове относно дънното погледнах го може да подкара ryzen 2000 но със ъпдеитнат bios от dekstop.bg до колкото знам правят това за ssd изобщо не се сетих а захранването надали е толкова зле че при първото спиране на тока всичко да гръмне

Надявам се поне за кутия си се сетил :joy:
И да те попитам как ще гръмне захранване, когато тока е спрял :joy: :lul:

1 Like

Айде пак…

Аз не бих си взел 2080 тъй като разликата в пърформънса между 1080ти и 2080 е малка, и бих я взел 2ра ръка, но това е твоя решение. Наистина с твоя бюджет трябваше дс си поръчаш едно nvme m.2 ссд, и аз бих си взел не 1, а 2тб хард. И една кутия може да си поръчаш, освен ако няма да го сглобяваш в шкафа.

Успех в ползването на RTX с 1080ti :wink: :joy:

Ами засега само shadow of the tomb raider и bf5 го поддържат, като смъква кадрите не малко дори след последния ъпдейт. Но пък ако имах парите може би щях и да си взема 2080, но можеше и да изчакам да видя с какво ще отговорят амд на rtx картите.

Аз не бих купил видеокарта втора ръка. Поне за мен не си струва риска. За 30 лв повече (като нови), си струва за RTX-а и малкото повишение в производителност.

Каквото и да е няма да е скоро. В момента AMD няма смисъл да гонят Ray tracing. Ако могат да изкарат карта, която е бърза колкото RTX 2080 Ti в нормални условия (без ray tracing), за 60% от цената, тя би се харесала на повечето геймъри, което би довело до повече продажби.

Че няма да е скоро това е сигурно, според слуховете ще излязат евентуално 2019 лятото/есента. Но най-добрата им карта 3080 май беше ще гони 1080ти, но докато не излезе по-сигурна информация можем само да гадаем.

1 Like

Мда да го сглобя в шкафа не е лоша идея Иначе имам няколко кутии
освен това не виждам смисъл от повече място имам 2 хард диска един по 500gb който е още от Комунизма и един 1TB които е сравнително нов
и добре де няма да гръмне по-скоро да изгори или нещо такова :3

1 Like

Да се похвалиш със снимки като дойде!

1 Like

Искаш да каже, че като спре тока няма какво да му стане, понеже… няма ток! Дъъ
Ако не изгаря, ще е при голямо продължително натоварване, но с това захранване няма да имаш такъв проблем.
А ако се получи токов удар, при пускането (а не спирането) на тока, това е съвсем различен въпрос, ще има много изгорели електроуреди на различни хора, енергоразпределителните дружества носят отговорност за това и би трябвало да ти изплатят изгорелите уреди ако имаш касова бележка.

Също, захранванията не се различават само по това дали ще гръмнат, а по-много други неща, но не се притеснявай за това, твоето изглежда добро за конфигурацията. :wink:

Само аз ли не разбрах какъв е смисъла на тази тема?
Нито пита за съвет нали кое е по добро или кое да избера…
Просто Random компютърни части… вие сте седнали да му давате акъл при свършен факт…

И както каза автора…

тъъ все тая


За игране на игри не ти трябва Ryzen 7, един Ryzen 5 2600, ще се справя еднакво добре и пак е с 6 ядра и 12 thread-а. Бих препоръчал и intel, ако цените им не бяха в космоса.


Стабилно дъно. Едно от предимствата на по-слабите процесори е, че не ти трябва кой-знае какво дъно за тях. Ако искаш SLI, ще трябва да вземеш X470, но ако си фен на AMD, дъното поддържа Crossfire.Идеята на по-скъпо захранване не е да знаеш, че няма да изгори. Минеш ли около 150 лв, заханванията не са лоши и определено биха свършили работа, но ако искаш нещо, което може да изкара 5, 6, 7 или дори повече години, ще струва повече. Това идва с 60 месеца (5 години) гаранция.


RTX ON. :g47hype: Ако купуваш ново, според мен си струва допълнителните 30 лв. в сравнение с GTX 1080 TI.


Самсунг са един от лидерите в SSD-тата. Дъното поддържа NVMе, не виждам причина да не се вземе.


Излиза около 3267 лв.

За 36 лв. отгоре, може да се вземе:

На Ryzen процесорите им харесва по-бърза памет и тази е на 28% намаление.

Ако мислиш да overclock-ваш процесора, добра идея ще е да си вземеш по-добро охлаждане. Хубавото е, че процесора може да се вземе със стоково охлаждане и после да се вземе нещо по-сериозоно, ако е нужно. Аз съм фен на noctua и бих препоръчал този:


Имам го същия, само че за intel. Ако искаш нещо по-сериозно:

За който ще ти трябва и това:

Водното охлаждане също е опция.

Знам, че @Trabanta, вече си е поръчал системата, но реших да направя този пост в случай, че някой има подобен бюджет и търси съвет.

1 Like