Как да играя с приятел на някоя игра на комп?

Здравейте !Как да играя с приятел на някоя игра на комп?Като примерно единия е с джоистик а другия с клавиатура.Ще се поучи ли и ако да как се настройва.И също предложете игри за тази ситуация…

Възможно е това но игрите трябва да го поддържат. Търси в Steam игри на които имат “local multiplayer”
ето линк:
https://store.steampowered.com/tags/en/Local%20Multiplayer/
https://store.steampowered.com/search/?tags=7368

А лесно ли се настройват нещата ?

Ако имаш джойстик, който се разпознава от играта (джойстиците за xbox се разпознават от всички игри) няма да трябва да настройваш нищо. Просто пускаш играта на мултиплейер и играете.
Дори на някои игри могат да играят двама човека от една клавиатура (ако нямаш джойстик, примерно), но става малко повече бутане :joy:.

Чак ако някои не си харесва в контрола трябва да се влезе в настройките на играта да си го оправи.

Така че няма нищо сложно в това да играеш с приятел на комп, освен ако играта не ти разпознава джойстика и не може да играете от една клавиатура. Тогава става по-сложно, но пак има решения.

2 Likes

Ами пробвах rocket league и не стана.Гледах в настройките но нищо…Сигурно аз не правя нещо като хората…Сега ще пробвам Cuphead

На рокет лийг, като пуснеш играта и ти излезе “press any button to start” първо натисни старт на джойстика после на клавиатурата и в главното меню трябва да излязат 2 колоички вместо 1.

А пък rocket league поддържа необходимите неща

не,не ми излиза,излиза ми менюто на играта

Какъв ти е джойстика?

Trust GTX 590 Bosi

Играта не поддържа контролера.
Следвай този гайд за да го подкараш:

2 Likes

Добре вече се отказах за rocket league…Много е сложно.Ще пробвам за Cuphead дали ще стане :DD

А в Cuphead нищо не става,нещо не разбирам системата на играта и не се получава показва ми само единия герой,както беше и в rocket…Ако имаш идеи за Cuphead казвай :smiley:

В повечето игри просто натискаш две копчета и започваш да играеш. Ако има настройки може от там да избереш кой да е с клавиатура и кой с джойстик. Не знам обаче, колко добре игрите ще откриват джойстика ти. Затова ти препоръчвам Xbox One джойстици! :smiley:

4 Likes

🤔