Ъпгрейд на Кутията

Ще си правя Ъпгерйд на Кашона ама не ми се дават пари за нов кашон. Има ли начин да си преместя захранването Отдолу на Кутията Тъй като е отгоре. Имам 3 Кутий една по нова и 2 стари.
Ще одрежа Предния капак за да му сложа прозрачна пластмаса или тва дет са слага на кутийте …
Имам всякви инструменти и други глупусти… Ще си Боядисам Кутията заедно с картата и вентилаторите червени с черно и ще си поръчам бакплейт за картата . Дъното ми е H61M-VG3 MINI ITX. Каква боя да използвам за да не навредя на вентилаторите на картата. В случай че излезе по скъпо от нова кутия ще взема нова… :frowning:

Най-лесния начин да дойде захранването отдолу е да обърнеш кутията на обратно.
Друг вариант, ако дъното ти е по-малко и имаш свободни PCI отвори на кутията, да ги изрежеш и да монтираш захранването на тяхно място. Тогава горе ще остане много свободно място, което може да използваш за воден радиатор примерно, но ще трябва да запушиш старата дупка за захранване.
Естествено могат да се направят и много по-сложни модификации, но трябва на истина да знаеш какво правиш.
Дали ще излезе по-евтино, вероятно, но отнема много време да се направи. Все пак, стига да знаеш какво правиш, дори кутията да не се получи много красива, си струва да имаш нещо уникално, нещо което ти си го направил. :wink:

1 Like

Реших че захранването ще си остане отгоре. Щото нямам много място отдоло. Но Ще си я направя в мой стил. Даже Бакплейт за видео картата по поръчка ще си поръчам. Но незнам каква боя да позлвам. И какъв Плексиглас да взема. Или ще е Червено с Черно или Лилаво с бяло . мерси за отговора :slight_smile:

За боята за вентилаторите, вземи просто някакъв спрей, не мисля че има значение какъв. Само им запуши дупките да не влиза боя в тях докато ги боядисваш.

Не боядисвай вентилатори! Ще ги прецакаш жестоко! Боята, добавя тежъст към перките ако не я сложиш равномерно(което е почти невероятно да го направиш), вентилаторите ще вземат да “бият” на единия край и няма да издържат дълго време преди да се раздрънчат.

Аз съм на мнение, че е много по-добре да дадеш 100-150 лева и да не се занимаваш с глупости. :smiley: Поне аз това съм научил за годините дупчене на кутии.

2 Likes

То аз за толкоз зех i7-2600… 150 лв за кашон на който си опирам краката трудно ще дам