Как да намаля скороста на вентилатора когато не ми трябва

Имам един вентилатор и мн ме дразни като гледам филм как бучи. Свързан е към дъното. Мога ли да го спра кат не ми тря без да отварям компа

Ако е свързан с 4-пинова букса към дъното е възможно да му се регулират оборотите (не съм сиг дали може да се спре напълно), но ако буксата е с 3 пина - винаги ще се върти на макс обороти.

3 Likes

@bumtras ти отговори реално. Ако е с 4 пина и зависи къде е включен може да го контролираш през дъното. Не знам дали може да го променяш в реално време.

2 Likes

Хмммм. С 3 пина … просто ще го изключа. Можеш ли да ми предложиш тихи вентилатори

2 Likes

Просто гледай да вземеш някой на по-известна марка и да е с 4 пина (но не molex, а такъв който се включва към дъното). Ако е с 3 пина, гледай да е с малко RPM (към 1200 най-много), но имай предвид, че евтините бързо се развалят и почват да тракат (имах такъв случай :cry:).

Препоръчвам тези:
https://ardes.bg/komponenti/ventilatori?q=be+quiet
Зависи колко пари ти се дават де, но аз предпочитам да дам един път много пари и да не се притеснявам с години. :smiley:

2 Likes

Ехеее 20лв за един вентилатор аз тука да не съм банка то процесора ми струва 60лв в olx :smiley: :smiley: : D

нямам 4 пина на дъното то е от 2011 :frowning:

Какво да ти кажа… купи си по-дълги кабели, сложи компютъра на далече и го покривай с юрган, докато гледаш филми! :rage::g47sad:

5 Likes

ТИ СИ ГЕНИЙ

2 Likes

Щом чуваш вентилаторите значи или колонките ти не са достатъчно увеличени или слушалките ти не изолират хубаво.

Освен ако не правиш някакво парти, вентилаторите ще се чуват. Но да речем, че си прав и можеш да чуеш вентилаторите само ако се заслушаш в тях. Това ще важи само при музика, т.е. непрекъснато има звук. Ако гледаш филм или играеш игра, на моменти няма звук или е има само тих звук във фона. В такива случай звука от вентилаторите ще ти пречи на вживяването и ще ти разваля удоволствието от филма.
Представи си следната сцена от филм:

-Мехмед, обичам те!
*жувввввв
-О, Нинжал и аз те обичам!
*дъррррр
*двамата влюбени се целуват на фона на цигулка и бръмчене на вентилатор

5 Likes

Посмях се доста…
Но шегата на страна, какви ще да са тия вентилатори че да бучат толкова силно, на мен ми дрънчеше този на захранването няколко дни след като го купих, но след няколко удара се намести. 3те вентилатора на картата дори и на 100% като бучат пак не ги чувам, а компютъра е на бюрото и е с махнат капак(май така се нарича).
Наистина, когато е пълна тишина и съм със слушалките се чуват леко, но това е само ако се заслушам сериозно и пак казвам ако работи картата на 100%
Ако толкова му пречи да махне въпросния вентилатор и да се изръси за някой на ноктуа или be quite.
П.С стига съм писал толкова, отивам да се къпя в мивката kappa no kappa

Пича каза, че дъното му е от 2011, предполагам и останалите части на г/д същата възраст, а тогава вентилаторите не са били като сегашните. Възрастта също им е оказала влияние. Има значение и колко ти изолират слушалките. Така че има много променливи в тази ситуация и е напълно възможно едни хора да го имат този проблем, а други - не. :slight_smile:

2 Likes

Попринцип и моето ХР когато работи буквално вентилаторите му толкова бръмчат, че имам чувството, че излита.
Така че явно старите вентилатори са доста шумни. Мислех че само на мен ми брамчат много и честно казано не съм и търсил решение, но явно не е само при мен така :thinking:

🤔