Опасни ли са 85° градуса за видео карта по време на игра?

Здравейте ,
Днес си почистих видео картата и реших да пусна Overwatch както обикновено, само че забелязах нещо много притеснително вместо нормалните 75 градуса, които картата поддържаше стабилно без да ги надвишава, сега по време на игра стига до 85-6. Това честно казано ме притеснява доста тъй като все пак, до сега никога не е вдигала над 75-6. Та въпроса ми е безопасни ли са тези цифри за видео картата ми?

Моделът на картата е: AMD Radeon HD 7700 series
зная стара е, но само това имам :slight_smile:

Доста е високо това.
Щом преди да я почистиш е вдигала по-малко градуси, значи си направил нещо не както трябва.
Ако си я разглабял трябва да смениш термопастата, вий дали охладителя е сложен добре, стегнати ли са болтчетата и дали си включил вентилаторите (звучи тъпо, но е доста часто срещана грешка).

Термопастата е сменена, старата почистена перфектно, охладителя го поставях обратно доста време, за да си е на мястото както трябва, а болтчетата съм сигурен, че ги притегнах здраво. Точно от това се притеснявам, че не намирам грешка, която да съм направил, за да мога да се утеша с нея и да я поправя. Гледах в гугле хората казват, че над 90 градуса вече започва да е проблем, но все пак няма логика след почистване на прах и смяна на термопаста да вдигна 10 градуса отгоре.

Така е! То в такъв случай по-добре да не я беше чистил :joy:

Сигурен ли си, че преди е вдигала ~75 градуса, да не би да си я тествал на по-студено или на различни настройки?

Вече съжалявам, че изобщо я барах…

Иначе да сигурен съм, даже напротив картата държеше ~75 градуса на пуснат на топло климатик в стаята ми, а в момента прозореца е отворен поради приятното време навън. Overwatch има опцията да ти показва fps,градуси и ping в реално време така, че да винаги съм гледал колко градуса държи картата. Сега след като мина малко време пуснах отново играта и картата държеше 80 вместо 85, но все още е прекалено много :confused:

Сигурно й трябва време да се слегнат частите :kappa: :joy: :g47kek:

Не правилно сложена термопаста или монтаж на охладителя? :slight_smile:

2 Likes

Махни охладителя и го сложи пак, ако е нужно добави още термопаста и виж дали термо лепенките са на място. Щом има проблем значи не си направил нещо както му е реда.

Охладителя си има място директно да се завинти към самия чип не мога да го объркам него, термопастата я погледнах на ново, и видях, че е била малко сложих още и градусите паднаха до 79. Мисля си, че самата термопаста не е достатъчно гъста може би, тъй като тази е малко по-течна, но пък процесора ми е със същата и няма проблеми. Ще купя друга малко по-гъста термопаста и ще пробвам с нея.

Благодаря за отделеното време на всеки и за съветите ще напиша отново в сряда дали има промяна след смяната на термопастата. Хубав/а ден/вечер на всички. :slight_smile:

1 Like

Виж си и настройките на вентилатора. Аз един път си бях променил Fan Curve по мега тъп начин и охлаждането на процесора ми беше на 40% или нещо такова през цялото време. :smile:

По принцип не е добра идея да добавяш термо паста. След като си я отлепил трябва да я смениш изцяло, но не мисля че е толкова фатално :smiley:

Настройките са добре, падат и се качват % при натоварване. А и не е много трудно да разбера как въртят след като мине 78 градуса започва да се чува сякаш имам хеликоптер вътре. :smiley:

@bumtras Да аз няма да добавям термопаста :smiley: ще слагам новата след като почистя старата.

Хммм :thinking::thinking::thinking::thinking:

Имах предвид, че съм сложил нова паста, но повече :smiley: Зная добре, че когато се отлепи нещо с термопаста после се слага нова :smiley: Просто не съм се изказал добре, грешката е моя :slight_smile:

2 Likes

На мен лаптопа с 1070 държи 70-82 градуса в зависимост от външната температура

Оправих проблема… Термо пастата е, купих друга малко по-качествена паста и температурите отново се стабилизираха на ~75 та даже ги качва малко по-бавно, което е супер.

Благодаря на всички за съветите и отговорите хубава вечер ви желая. :slight_smile:

3 Likes

Моя съвет е да дадеш едни 20 лева на сервиз и да ти я сменят… Както се прави по български… Да не стане по-голяма беля :grin:

🤔