Едноцветен екран и замръзване на компютъра


#1

По време на игра се получава горе-описаният проблем и всеки път когато се получи трябва да рестартирам компютъра. Видео картата е втора ръка, копачка. Преди ми правеше същия номер когато вдигаше 85-90 градуса. Обаче сега се получава и при 60-65. И то само на тежки игри като subnautica, apex legends, rise of the tomb raider и т.н. Дали картата умира или е нещо друго. Проблема се реши при apex като under clock-нах картата, без да барам волтажа, само мемори и чип клока. Но пък това се отразява на кадрите…
Картата RX 480 8gb Red Devil


#2

Да не ти прегрява процесора?


#3

Не, написал съм от какво е! Процеосра държи под 50 градуса през цялото време…


#4

Пробвай с други драйвъри и в краен случай да я флашнеш с RX 580 биос илиии Друг за RX 480. Това може да я оправи. Ако има гаранция искай замяна. :slight_smile:


#5

Какво ти е захранването? Имах подобен проблем с дефектен преходник molex to 6pin pci. След няколко минути игра преходника загряваше и изпушваше, а звука на играта зацикляше. Но мисля, че картината замръзваше, не ставаше едноцветен екрана.


#6

@dobstera Няма смисъл да слагам биос за 580ка защото така един вид ще я овърклокна, а при положение че underclock-a я стабилизира, това ще е равносилно на самоубийство.
Но да пробвам с друг биос за 480ка може, тя картата си има 2 вградени в шината, само ще трябва да го цъкна и ще пиша довечера за резултата след малко тестове.
@bumtras Би трябвало да е достатъчно захранванвето, 600w на CM V3.
Не мисля че е от pcl кабела.


#7

Значи не от захранването.
Пробва ли да преинсталираш райверите или да сложиш по-стари/по-нови?


#8

Пипано ли е нещо по нея като е била копачка? Чувал съм, че променят биоса на някои карти. Иначе какво точно искаш да кажеш “едноцветен екран”? Аудиото ти забива ли и постоянно да повтаря едно и също?


#9

Няколко пъти съм преинсталирал драйърите й поради други причини, като вчера използвах ddu. Не е и от тях.
@Gothika_47 Не знам какво може да й е пипано, всичко си е нормално; клока, волтажа, мемори клока. Едно нещо съм барал аз и то е power limit-а, защото сякаш имаш 1050ти докато беше на 15%, сега е вдигнат на 30 и си работи както трябва да работи една 480ка. Може би са пипали нещо, защото след като я взех ми отне около месец да разбера че вентилаторите работят на 10%. И за да работят нормално при всяко включване на компютъра стратирам и msi afterburner-a.
А колкото до главния проблем, играя си и изведнъж екрана става зелен, бежов, сив и т.н. и нищо на компютъра не функционира, нито ctrl alt del, нито windows бутона, няма курсор или нещо от сорта. И когато се случи го рестартирам от копчето и запова да си работи нормално.


#10

@bumtras just a reminder :roll_eyes:


#11

Ми, ддз.
Пробвай да намериш стоков биос в интернет и да да й го флашнеш. Има доста туториали за това.
Ако не е от това, значи GPU-то си заминава или има проблем с VRM-ите.
Друго не се сещам :confused:


#12

Дано да издържи още малко и я сменям.
Ще те питам и нещо странично направо тук, няколко месеца не можех да играя бф1 заради едина грешка която ми даваше, вчера я оправих и ще бъде ли проблем ако направя тема тук и обясня как се оправя, защото е доста често срещана, а пък информация за нея имаше много малко…


#13

Направи друга тема и сложи грешката в заглавието, за да се открива по-лесно в Google. :wink: