Едноцветен екран и замръзване на компютъра

По време на игра се получава горе-описаният проблем и всеки път когато се получи трябва да рестартирам компютъра. Видео картата е втора ръка, копачка. Преди ми правеше същия номер когато вдигаше 85-90 градуса. Обаче сега се получава и при 60-65. И то само на тежки игри като subnautica, apex legends, rise of the tomb raider и т.н. Дали картата умира или е нещо друго. Проблема се реши при apex като under clock-нах картата, без да барам волтажа, само мемори и чип клока. Но пък това се отразява на кадрите…
Картата RX 480 8gb Red Devil

Да не ти прегрява процесора?

Не, написал съм от какво е! Процеосра държи под 50 градуса през цялото време…

Пробвай с други драйвъри и в краен случай да я флашнеш с RX 580 биос илиии Друг за RX 480. Това може да я оправи. Ако има гаранция искай замяна. :slight_smile:

Какво ти е захранването? Имах подобен проблем с дефектен преходник molex to 6pin pci. След няколко минути игра преходника загряваше и изпушваше, а звука на играта зацикляше. Но мисля, че картината замръзваше, не ставаше едноцветен екрана.

@dobstera Няма смисъл да слагам биос за 580ка защото така един вид ще я овърклокна, а при положение че underclock-a я стабилизира, това ще е равносилно на самоубийство.
Но да пробвам с друг биос за 480ка може, тя картата си има 2 вградени в шината, само ще трябва да го цъкна и ще пиша довечера за резултата след малко тестове.
@bumtras Би трябвало да е достатъчно захранванвето, 600w на CM V3.
Не мисля че е от pcl кабела.

Значи не от захранването.
Пробва ли да преинсталираш райверите или да сложиш по-стари/по-нови?

Пипано ли е нещо по нея като е била копачка? Чувал съм, че променят биоса на някои карти. Иначе какво точно искаш да кажеш “едноцветен екран”? Аудиото ти забива ли и постоянно да повтаря едно и също?

Няколко пъти съм преинсталирал драйърите й поради други причини, като вчера използвах ddu. Не е и от тях.
@Gothika_47 Не знам какво може да й е пипано, всичко си е нормално; клока, волтажа, мемори клока. Едно нещо съм барал аз и то е power limit-а, защото сякаш имаш 1050ти докато беше на 15%, сега е вдигнат на 30 и си работи както трябва да работи една 480ка. Може би са пипали нещо, защото след като я взех ми отне около месец да разбера че вентилаторите работят на 10%. И за да работят нормално при всяко включване на компютъра стратирам и msi afterburner-a.
А колкото до главния проблем, играя си и изведнъж екрана става зелен, бежов, сив и т.н. и нищо на компютъра не функционира, нито ctrl alt del, нито windows бутона, няма курсор или нещо от сорта. И когато се случи го рестартирам от копчето и запова да си работи нормално.

@bumtras just a reminder :roll_eyes:

1 Like

Ми, ддз.
Пробвай да намериш стоков биос в интернет и да да й го флашнеш. Има доста туториали за това.
Ако не е от това, значи GPU-то си заминава или има проблем с VRM-ите.
Друго не се сещам :confused:

2 Likes

Дано да издържи още малко и я сменям.
Ще те питам и нещо странично направо тук, няколко месеца не можех да играя бф1 заради едина грешка която ми даваше, вчера я оправих и ще бъде ли проблем ако направя тема тук и обясня как се оправя, защото е доста често срещана, а пък информация за нея имаше много малко…

1 Like

Направи друга тема и сложи грешката в заглавието, за да се открива по-лесно в Google. :wink:

2 Likes

🤔