Проблем с Видео Картата

#1

Здравейте! На скоро си сглобих нова конфигурация работи добре няма никакви проблеми! Но след време когато свързах втори монитор се появи един проблем при повечето игри. Ще дам за пример фортнайт. Когато свързах втория монитор след около 20-30 минути игра мониторите загасват и компютъра крашва. Нищо не се изключва но изгасват мониторите и трябва да се рестартира. Ако обаче заключа играта на 60фпс този проблем го няма. Някой някаква идея от какво може да е това?

1 Like

#2

Да кажем макса в играта ти е 200 fps… Това означава че картата ти се използва на 100% и вдига температури… Когато го капнеш на 60 fps картата ще се използва около 50 % и ще вдига по-малко градуси… Ако картата вдига големи градуси се включва защитния режим на дъното който я изключва ( спира обработката на кадри и съответно… Черен екран… И Краш…) но това е рядкост дъното да извършва тази роля.
Краша принципно може да дойде и по-вина на процесора… И неговите температури
Каква ти е видео картата? Марка и модел
От колко време не си я чистил?
Преглеждал ли си градусите на видео картата по време на игра? ( за тази цел се възползвай от втория си монитор да гледаш градусите докато играеш)
Каква ти е дънната платка? Модел, марка
Какъв ти е процесора?( въпросите от по горе също важат)
Товари ли се много?
И каква ти е операционната система?

3 Likes

#3

Видео картата е AMD Radeon RX570 картата не съм я чистил от както съм я закупил което беше януари месец тази година. Замислял съм се но отворя ли картата ще наруша гаранцията и.
Не съм преглеждал градусите на картата но на процесора съм ги засичал нямам точен спомен но над 72-3 градуса не е вдигал в игра.
Дъното е: ASROCK AB350M-HDV
Не съм много навътре в компютрите и за това реших да потърся помощ тук за която благодаря предварително. :slight_smile:

0 Likes

#4

С какво захранване си?

0 Likes

#5

Cooler Master ELITE v3 600W

0 Likes

#6

Увери се, че всички кабели са включени както трябва, че допълнителни кабели на видео картата са включени също.

Или компютъра ти прегрява или не му стига тока :slight_smile:

0 Likes

#7

Би ли споделил на кой производител е картата? Наскоро тествах точно тоя модел карта на MSI 8gb версията. Това, което ми направи впечатление е, че самата карта вдига 75 градуса при 30% вентилатори и до там, освен ако не ги бутна ръчно не мърдат, което може да доведе точно до това, за което говориш.

0 Likes

#8

Картата е на SAPPHIRE

0 Likes

#9

Вторият ми монитор е свързан с преход от VGA към HDMI това може ли да е проблема?

0 Likes

#10

Същата история с моята rx 480 8gb red devil, само че работят на 10% и съм изтеглил msi afterburner за да ги настройвам

0 Likes