Проблем с мониторите

Здравейте, Днес се прибрах и си включвам компа. Смених Hdmi кабела от този на телевизора на този на монитора и монитора не светна. Реснах го… Пак нищо. Проверих да не е Hdmi to Vga адаптера като го смених с друг работещ. Но пак същото. Двата монитора по отделно си работят. И адапторите си работят както и Hdmi щото работи на телевизора от КВО може да е. Ако са двата включени след като Виндолса зареди не дават картина и двата

2 Likes
  1. Каква ти е видео картата и Windows-а? :thinking:
  2. Нека да уточним: двата монитора си работят добре когато са включени по отделно, но включиш ли двата - изгасват. Правилно ли съм разбрал?

Какво става ако включиш втория след като Windows е заредил?
Пробвали да преинсталираш драйвърите или да влезеш в сейф мод?

2 Likes

Windows 10
GTX 1060

След като изключих телевизора. Работят само ако са в DVI-D не в HDMI а ако ги свъража и двата в DVI и HDMI даже не се включваше. Сега смениох Виндолса и ще видя кво ще стане. Четох в нета и други имат същия проблем :slight_smile: Пробвах в сейф мод но не стана. Пише че е свързан но картина няма :frowning:

2 Likes

Какво става ако първо го включиш и след това свържеш мониторите?

Също, може да прозвучи глупаво, но при мен е работило: пробвай да размениш крайщата на hdmi кабела, демек страната свързана с компютъра я премести на монитора/телевизора и обратното. :slight_smile:

2 Likes

Просто тоя дето е В HDMI не тръгва . А и ползвам HDMI to VGA адаптер. Пробвах и с трети монитор не тръгва. Само телевизора работи

2 Likes

Сигурен ли си, че hdmi на видео картата работи?

2 Likes

Да. Вързах телевизора и има картина

2 Likes

Това значи ли, че мониторът ти има HDMI и защо ползваш преходника, ако телевизора можеш да го свържеш само чрез HDMI по-добре си вземи преходник DVI-HDMI и не се занимавай с тази аналогови глупости (ако мониторът ти има HDMI разбирасе).

2 Likes

Няма Hdmi Монитора но телевизора има. Монитора не работи като го свържа, а телевизора работи. Обмислям да си взема Display към Vga

2 Likes

Уточнявай се малко! Според това изречение мониторът ти има HDMI :thinking:

3 Likes

Имах същия проблем. Стигнах до заключението, че тия преходници са от DVI към нещо друго са дело на дявола. Пробвай да си преинсталираш драйвърите на Nvidia и може да се оправи.

3 Likes

Купих си Display Port към VGA :Д и се оправи :Д

2 Likes

🤔