Кандидатстване в Университет?

Здравейте,

Поради причината, че в края на тази година (началото на другата) ми предстои да кандидатствам, ми стана интересно колко от вас имат намерение да посещават ВУЗ. Ако мислите да не кандидатствате, то какво мислите да правите и каква е основната причина поради, която не искате? А за тези, които имат желание да го направят, имате ли по-специални причини да отиде или просто това ви излюглежда като следващата логична стъпка?

2 Likes

Вече втора година уча във ВУЗ.
Като цяло от малък имам влечение към електротехниката и електрониката. Завърших гимназия със специалност “Електроенергетика” и реших да продължа същото.
Общо взето това е историята ми :joy:

3 Likes

Не слушай кво ти говорят останалите и си влез да учиш във някой ВУЗ. Като изключим образованието, което дават университетите, най-голямото предимство, което дава ВУЗ са КОНТАКТИТЕ. Събираш на едно място повече от 100 човека с еднакви интереси, след време тези хора ще работят по фирми и ще им трябват хора и шансът да се обадят на познат/колега от университета е голям :slight_smile:

6 Likes

Аз със сигрурност ще кандидатствам и то не в България, не защото не ми харесва, а защото искам да видя как е в чужбина, а и си има някои големи предимства. Като цяло сферата, към която съм се ориентирал изисква висше образование. Но ми е интересно, защо толкова хора смятат тези степени на образование (бакалварска, магистърска, докторска) за ненужни в техния живот. Разбира се, че не може всички да сме доктори и инженери. :grinning:

1 Like

Аз ще кандидатствам, понеже искам да се запозная с повече хора, с които евентуално да имаме общи интереси. Дълго време бях против и чак в средата на 11 клас реших да го направя, понеже осъзнах, че влизането във ВУЗ не е защото е необходимо за да живееш, а точно заради това, както каза @iprogramforfood, да се запознаеш с много хора. Те не само може да са ти полезни, но и със сигурност голяма част от тях ще са приятна компания.

2 Likes

И аз съм съгласен с теб. Аз учих в ПУ и така, и не избутах последните няколко изпита. :smiley:
Добри приятели също прекъснаха, но пък заради хората, които познават си намериха добри позиции в различни фирми, където плащат добре. В крайна сметка контактите ще ви се окажат най-големия бонус.
Друго нещо, което ще ви кажа е, че трябва да го звършите възможно най-бързо. Ако сте от късметлиите, които няма да работят докато учат го избутайте възможно най-бързо, защото после няма да имате време да дишате. source: аз. :smiley:

4 Likes

Преди 10 години кандидатствах ама не ме приеха (мале колко съм дърт :sweat_smile:). После така се стекоха обстоятелствата, че все се налагаше да отлагам и така и до днес. Мисле, че вече ми е късно да да записвам тепърва затова се старая да се развивам в сегашните си занимания. Имам известен успех ама след месец ще се разбере на 100% :). Съвета ми е не отлагай, а записвай това което те влече :slight_smile:

3 Likes

🤔