Здравейте хора от доста време си търся хубав комп до 2500 лева! Ще го ползвам за игри! Ще
ви бъда благодарен ако ми пратите какви части да си купя до тези пари! Благодаря предварително!
Принципно бих избрал система базирана на AMD, но за този бюджет и като се има предвид, че само ще играеш игри, интел са добро решение.
Имай предвид, че Intel имат някои пробеми със сигурността, но това явно важи само при Linux и когато процесорът има Hyper-Threading (този няма тази функция).
С ryzen 7 не е ли по добре
Не е ли по добре с ryzen 7
Да но е по скъпо
И да амд е по-добре като цяло цена-качество
Зависи. Писал си, че ще го използваш за игране на игри. На машини с по-нисък бюджет, винаги слагам Ryzen понеже тогава предимството на интел не си струва допълнителната цена, но при теб бюджетът стига за intel и понеже само ще играеш игри, няма смисъл от допълнителните ядра на Ryzen-ите. Тези пари са по-добре инвестирани в процесор който се справя по-добре в игри.
Само да добавя, че днес AMD обявиха нови процесори, които ще са на пазара на 7 Юли (малко по-късно в България) и изглеждат много обещаващо. Аз бих изчакал да видя как се справят и на каква цена ще са в България.
Но добре че не те послушах и взех една 1200ка, та сега да я сменя с r5
Никой не играе само игри
Ако не е някакъв про плеър по турнири макс около 50% от времето ще го ползва само за игри
Като казваме “само за игри”, искаме да кажем, че няма да го ползва за видео обработка, стриймваме, крипто валути, симулации, AI и други.
Когато го ползва за интернет, гледане на филми и слушане на музика, няма никакво значение с каква карта и процесор е
КО!? За какви симулации?
Има много видове симулации, които се правят, най-вече от учени в всякакви области, като физика, химия, биология, метеорология и др. На пример за изследване на движението на частици и течности, за разпространението на организми, прогнозиране на времето, тестване на айродинамиката на автомобили, самолети и т.н.
Лично мое мнение - в момента не е особено най - добрият момент да се правят компютърни конфигурации като новите AMD-та са на 1 месец разстояние. Но… .така или иначе ако не си върлов фен на интел аз бих си взел нещо такова.
Иначе конфигурацията, която Eagle е дал също е добра.
За такива пари можеш да му сложиш и m.2 ssd… Кой ползва oще sata…
Познай…
Ако говориш за NVMe, защото са 100 лв. отгоре и честно казано не виждам много смисъл в тях. Да хубаво е, че са извънземно бързи, но незнам какво може да използва SSD, което може да чете с 2 GB/s и нагоре в система за gaming. Знам за предимствата на NVMe протокола, но поне според мен не си струва. Когато се изравнят цените, да.
Иначе, ако @Goshokapu4inoto иска да е M.2 SATA, ето вариянт:
NVMe:
@Gothika_47 +1
С ryzen 7 няма ли да стане за тия пари или не
Ще се опитам вечерта да измисля нещо за това което се продава сега
Може
Захранwaни и кутия за 10 леа, и рамта за 30лв от олх
Моля те без мизерии
Може и да стане, но защо?
За тези пари, ако само ще играеш игри и не ти са чака за новите Ryzen процесори, Intel са по-добър избор.
Ще си купувам комп на 23 юли така,че мога да изчакам