Как да пусна 2 компютъра за да може да се играят лан игри?

Компютруте са с windows 10 (версия 1809). Стъразни са в 1 мрежа посредством суич, а той към рутер. На всеки компютър е сложено статично ип, име на компютър и еднаква работна група.
Компютрите все още не се виждат в мрежата. Пробвах да соделя Game папката на 2-та компютъра в мрежата с права - everyone (read only). След това се виждат за момент един друг и изчезват на следващия рефлеш.

Как мога да ги споделя в мрежата така, че се виждат в мрежата и да може да се играе лан?

Достатъчно е само компютрите да са в една мрежа и в настройките на windows да е зададена като “private” (на BG мисля, че е “домашна мрежа” или “частна”, не помня). Също виж игрите да не са блокирани в защитната стена на Winodws.
Няма и да е лошо да кажеш за кои игри става на въпрос. При някои може да е по-различно. :slight_smile:

Това със споделянето на файлове в Win10 винаги ми е било ужасно. Постоянно бъгва и сега използвам споделен харддиск в рутера за тия неща… :smiley:

2 Likes

Не те рабрах какво сикаш да кажеш с това “private”. Да създам чана мрежа или ip-тата да са статични?

Untitled

или това public network да бъде home? (ако е това може ли да кажеш как да го сменя, че не помня какъв беше номера :smiley: )
Но както вече каза в 1 work group са. Мслех, че ще е дотатъчно ама :frowning:

Разрешил съм игрите да минават през защитната стена. Единствено успях на minecrat от единя компютър към другия да видя лан сървъра но не ме пуска да вляза (time out мъ връща). (от 2-я към първия дори и мапа не се вижда)

Игри като minecraft, cs1.6, warkraft, …

Не съм сигурен дали е от това, но ето как да го оправиш:1 Like

Много ти благодаря. Просото не мога т*пите mikrosoft къде са забутали опцията. А аз до сега чета разни теми из нета и пуснах съмати сървиси, ностройки и не знам си какви щуротии, а то какво било :(. Мерси пак :slight_smile:

1 Like

Ако коментара на @bumtras ти е помогнал го маркирай като решение! :slight_smile: