Помощ със сглобяване на компютър

Здравейте,
Бих искал да ви попитам нещо свързано с хардуер. Мисля да си сглобя компютър с бюджет до 1100лв. Искам да знам дали частите, които съм избрал ще си подхождат или дали има други проблеми (bottleneck, etc.).
Това е лист с частите, които съм избрал:
Дънна платка: MSI B450 Tomahawk
CPU: Ryzen 3 2200G
GPU: MSI GeForce GTX 1050 TI Gaming X
RAM: Kingston HyperX Fury 8GB DDR4 2400Mhz, Мисля за бъдещ ъпгрейд на 16 GB
HDD: Seagate BarraCuda 1TB
Охлаждане: Cooler Master Hyper 212 Evo
Кутия: Segotep The Wind
PSU: Cooler Master Elite v3 600W, Избрал съм 600 вата, за да мога да имам потенциал за бъдещ ъпгрейд
Благодаря на хората, които са отделили от времето си да ми помогнат!
(PS. Не ми дава да поставям повече от два линка на тема, извинявам се!)

1 Like

За райзените е добре да имаш по-бърза рам, 3000Mhz примерно. Също така е препоръчително да са 2 плочки.

И с по-малко от 600W, пак би имал потенциал за ъпгрейд, но не е лошо, не се знае какво ще излезе в бъдеще.

Бих ти препоръчал RX570 8GB, малко по-бърза е и 8-те GB ще са ти полезни в бъдеще.

Ботълнек не вярвам да има. :slight_smile:

2 Likes

Благодаря ти за отзива, забравих да напиша, че в бъдеще ще си сложа и втора плочка RAM. Имам само още един въпрос откъм страна на чипсет-а на райзена. Съвместим ли е с дъното? (Извинявам се ако въпроса е глупав, но не разбирам много от компютри)

1 Like

Чипсета е на самото дъно. Ако питаш дали процесора е съвместим с този чипсет, да, бомба е :smiley:
Нещо, което забравих да спомена е че AMD пуснаха нови процесори преди 2 дни. Но не знам нищо за по-бюджетните, а и дори тези, за който знам че са пуснати, още ги няма в България. Може би се струва да почакаш за тях. :thinking:

2 Likes

Нещо важно за новите Ryzen-и, е че няма Ryzen 3 процесори със новата Zen 2 архитектура, засега. Има Ryzen 3 модели от 3000 серията, но те НЕ СА от новите. Те са със старата Zen+ архитектура.

Ако искаш от новите Ryzen-и и не ти се дават поне 449 лв, няма много смисъл да чакаш. Вземи си хубаво дъно и Ryzen 3 и като стане време за upgrade, взимаш Ryzen 5 или 7 от новите (те тогава няма да са много нови, но все пак).

За рамта, определено, поне 3000 Mhz.

Относно видеокартата, една малка поправка към това, което @bumtras каза. RX 570 е ЗНАЧИТЕЛНО по-бърза от GTX 1050 Ti. 8-те GB памет са черешката на тортата.

3 Likes

Май имам и друг проблем… Дъното MSI B450 Tomahawk е изчерпано в момента. Можете ли да ми предложите други алтернативи за дъно? За сега мисля, че най-доброто ще е GIGABYTE B450 AORUS PRO

1 Like

Да, това е супер алтернатива.

2 Likes