Рам памет за ЛАПТОП

Здравей искам да питам имам лаптоп Acer Aspire 7 A715-72G-75QE NH.GXBEX.013 Лаптопи Цени, оферти и мнения, каталог на магазините

Искам да му купя рам памет още 8 ГБ но не разбирам с честотата на рамта една и съща ли трябва да е с тази която имам?

Просто го купи директно с 16GB ram.
В laptop.bg, като скролнеш надолу има я има тази опция , +99 лв е.

2 Likes

Мите я прочети от начало всичко

:joy:

3 Likes

Пфф, ясно! Прочетох, че ще си го купува :joy:

В такъв случай, @drakul395 препоръчително е да са с еднаква честота, дори и една и съща марка. Но поне честотите и капацитета им да са еднакви, понеже иначе може да загубиш малко перформънс. :slight_smile:

3 Likes

Може би това, което ще каже е малко малуумно, но сигурен ли си, че може да се слага още RAM? Знам бая лаптопи, където паметта е запоена за дъното и неможеш да слагаш още.

2 Likes

Като го купих ми казаха че само единият слод за RAM памет е заета а другият свободен.
Но въпрос как да разбера сега каква честота е тази RAM памет?
И ако сменя рамта дали ще загубя гаранцията?

1 Like

На видеото което си пратил, човека слага 2666 MHz. За да си сигурен, че твоята е такава, може да използваш програми, като CPU-Z, AIDA 64 и т.н.
Имай предвид, че някои програми (CPU-Z) ще показват двойно по-ниска честота (1333 MHz) и няма да бъде закръглена (примерно: 1331.6 MHz). Това е реалната честота, а ефективната е два пъти по-висока. Производителите пишат ефективната честота върху паметите.

Най-вероятно, да. :frowning:

1 Like