Докато играя The Witcher 3 след около 30/40 минути монитора ми blackout-ва и изписва no signal
,също така докато играя някой други игри като Metro Exodus и Dishonored death of the outsider играта след долу горе същото време крашва без никакъв error след това ако включа отново играта започва да крашва или да излиза no signal по-често … Нямам никакъв проблем с игри като Rainbow Six Siege/LoL/Cs Go и FiveM. Пробвал съм да преинстална всички драйвъри,ъпдейт на биоса,почистване,температурите не са твърде високи дори го закарах на сервиз и там не можаха да ми помогнат…
Компютъра ми е:
GPU:RX 590 XFX
CPU:Ryzen 5 1600x
8 GB Ram
Windows 10
Какъв ти е монитора, какъв кабел ползваш за него и ползваш ли от преходник за видео канала?
Монитора е acer …точен модел не мога да дам а кабела е VGA
Намерих точният модел е Acer KA210HQ
Имам същия монитор
Ако ползваш VGA, значи ползваш някакъв преходник, а те правят проблеми понякога. Не те знам защо се занимаваш с тях, като можеш да ползваш DVI-D кабел. Пробвай с такъв!
Ако е от кабела ,защо се случва само в някои игри
Един момент! Кое от двете излиза “no signal” или “cable not connected”, защото на моя монитор излиза второто когато извадя кабела? Ако при тебе излиза no signal, вероятно това съобщение го праща преходника. Ако е така или самия преходник се ебава или видео картата спира да изкарва сигнал.
Пробвай да изключиш преходника един път от страната на монитора, един път от страната на компютъра и виж какви съобщения изкарва!
При мен втория е много стар и е с преходник и от време на време просто гасне за няколко секунди.
Изписва No signal въпроса е ,че като бях на сервиза в който го дадох там излизаше същият проблем с друг кабел и друг монитор
Не мога да разбера ,защо става само на някои игри … Вчера ми се случи и на PUBG
Намери какво общо имат игрите една с друга. Engine, Vsync, настроики.
Можеше да кажеш това по-рано и дирекно да елеминирам кабела и монитора като потенциален проблем.
Изглежда сякаш нещо прегрява, дори температурите на ядрото да са нормални, по видео картата има и други компоненти, като памети и VRM-и, който също може да прегряват, може дори и захранването да прави проблем, но тога вероятни би забил целия компютър.
Което ме навява на мисълта, колко време седи това no signal или седи докато рестартираш компютъра?
Еми не съм го оставял да видя колко време седи ппц го рестартирам
Да, нормално е. Отварянето затварянето и местенето на прозорци също използва GPU-то.
Какво става с аудиото, когато стане то с монитора?
Изтегли си програмата AIDA64 (има tree trial 30 дни), в лентата в горната част цъкни tools -> system stability test
Там може да се правят срес тестове на CPU-то, GPU-то и други. Избери wсичко освен local disks, пусни теста и дръж око над температурите и волтажите. Виж дали пак ще изгасне монитора след време.
В сервиза го стрес тестваха 4 или 5 часа с тази програма на RAM/CPU и GPU и не е имало проблем
Update:Пратих компютъра на същият сервиз и ми казаха ,че картата е била дефектна и ще ми я подновят до 30 дена