Процесор или видеокарта да ползвам за стриймване?

Процесора ми е ryzen 3 2200g, а видеокартата е rx 580 8gb. Та въпроса ми е: Кое е по-добре да ползвам за стриймване и с кое ще губя по малко performance.( ще стриймвав на по-леки игри: League of Legends, CS GO, Apex Legends )

Пробвай! Имаш хардуера, нищо не те спира.

От игрите, които си казал, че ще stream-ваш, Apex ще е добър тест понеже е най-тежка и най-трудна за енкодиране (лесно се пикселизира). Направи си отделен twitch акаунт и експериментирай! От видеокартата очаквай по-зле изглеждащ stream, докато от процесора очаквай да излежда по-добре, но да ти лагва повече в игрите.

Въпреки, че ще изглежда по-зле, аз бих използвал видеокартата. Процесорът ти има само 4 ядра, така че най-вероятно ще ти пада бая fps-а докъто играеш.

От друга страта, се притеснява, че ако е с видеокартата, stream-a ще изглежда доста зле, понеже на AMD енкодера не е много добър.

tl;dr Отдели си 1-2 часа и тествай.

2 Likes

Качестовото ти ще е доста зле, но и сам ще се увериш в това. Ще трябва доста да свалиш битрейта за да ти вървят гладко игрите. Моят компютър е с почти същите характеристики: 2400g и rx 580 8gb. И фпс-а дропваше до 60, при положение че ми върви със 100-130 и беше изживяване, което не мисля да повтарям. Отделно стриймът вървеше със макс 30 фпс. Така че не очаквай много.

Ако имате Nvidia е перфектна за Stream дори да е слаба. С AMD не съм запознат, но преди време като пробвах енкодъра им беше боклук. Процесор не препоръчвам ако искате да сте с много високо качество.

1 Like

🤔