Как да разпознаете опасните ботове в Twitch

Много от вас влизат в сайта Twitch.tv и е хубаво да бъдeте запознати с различните видове ботове и как точно могат да ви измамят те!

Много малко хора знаят, че в Twitch има няколко вида ботове. Има ботове, които модерират стриймове, viewer ботове и ботове, които могат да напълнят компютъра ви с вируси като ви изпратят вирус или password unlocker, което е файл, който реално може да покаже паролите ви на друг човек.
В тази тема ще ви дам няколко полезни съвета за това как да предпазите акаунта си и да разпознаете по-опасните ботове в Twitch.

Много често започнаха да се появат ботове, които спамят различни линкове по чатовете в Twich и много хора правят грешката да натискат линковете, които ботовете са изпратили.

Линкове като тези не са безопасни и НЕ трябва да ти натискате. Ако натиснете такъв линк компютъра ви автоматично ще започне да тегли снимка, която съдържа вирус или password unlocker. Ако не знаете как да разпознаете линковете, които съдържат такива файлове, можете да си сложите Better Twitch Tv и като поставите мишката си на линка без да го натискате, ще се покаже целия линк.

Ако не знаете как да си сложите Better Twitch TV и какво точно представлява, прочетете тази тема. Какво е BTTV, Addon за Twitch?

Има още един вид ботове, които могат да бъдат много опасни и това са ботовете, които са настроени да пишат на whisper на случайни хора от списъка със зрителите в чата. Съобщенията, които изпращат обикновено съдържат текст, който ви казва, че сте избрани от чата на стриймъра, който гледате и сте спечелили някаква награда и ви казват да посетите някакъв сайт.

НЕ натискайте на тези линкове, защото те са опасни и не се знае какво съдържат! Ако получите такова съобщение, направете скрийншот, изпратете репорт на Twitch за опит за измама и те ще баннат акаунта.

Надявам се темата да ви е била полезна. Ако имате някакви въпроси, не се притеснявайте да ги зададете и ако и вие сте срещали някакви ботове можете да ги споделите! :slight_smile:

5 Likes

Тази тема е перфектен пример, защо линковете са забранени в стрийма ми. Преди беше редовно всеки ден по 20 такива бота да минават.

3 Likes