Изтекли кодове на Valve ( НЕ ВЛИЗАЙТЕ В CS:GO или TF2)

Както знаете или може би не знаете source кодовете за Cs:Go и TF2 изтекоха в онлайн пространството. Basicaly това означава, че всеки един файл показващ как работи играта е достъпен за всеки. Това на някой от вас може да не ви звучи толкова опасно колкото всъщност е. Не съм експерт в тази област, но след всичките тези статии и клипчета, които изгледах осъзнах, че is it kinda a big deal.
Именно този Leak може да доведе до “възкръстването” на стари експлойти като Instant Defuse или Instant Bomb Detonation. Така стига съм крал от клипчето на Anomaly.
Много известни ютубъри съветват да не се играе въобще, въпреки, че Valve казаха, че е безопасно в официалните сървъри, но нека бъдем честни ако имате Inventar дори на стойност от 5 долара не си струва да рискувате. По-добе изчакайте ден, два, три или дори седмица, докато Valve оправят кашата.
Скрийншоти на вече пострадали хора:


Тия скриншоти ми излгеждат като прости алърти. :smiley: Не вярвам игрите да имат такъв достъп, че да ти заразят компютъра. Също ако са “стари” експлойти как ще се върнат ако вече са били пачнати?

2 Likes

Аз лично съм на мнението, че няма какво толкова да стане. Да, когато source кода е достъпен, хакове се правят доста по-лесно, но CS:GO и TF2 са на source engine-а, който е от времето на Half-Life 2.

Да update-ван е, но доколкото знам около 75% от кода в CS е от HL2 (незнам това колко е вярно, но има смиъл).

Това, което искам да кажа е, че за този engine се правят хакове от 15 годнини. Дори и да е нямало достъп до кода, предполагам, че големите бъгове вече са намерени и пачнати от Valve.

2 Likes

Кодовете са от преди 3 години.
И дори да хакнат играта, как ще влязат в Steam акаунта ти?

1 Like

И аз са начетох на всички тези неща … TF2 ще пострада повече от CS защото почти не е имала ъпдейти. Също така от думите на Valve разбрахме ,че ако играем в официалните matchmaking сървъри няма да имаме проблеми ,но вярвате ли Valve да излязат пред всички и да кажат Еми да прецакани сме не ни играйте играта … И то точно след рекордите които чупеше CS до сега.Има новини за това ,че source 2 вече го има във файловете на играта и уж чакат Valorant да излезе за да имат нещо с което да контрират.Ако това е вярно и този проблем е по-голям от колкото казват най-вероятно ,ще пуснат source 2.Колкото до айтъмите ти спокойно тях не могат да ги пипнат :slight_smile: Та… ако толкова ти се играе CS цъкай или нормалния matchmaking или Faceit (според мен Faceit дори е по-безопасно)

1 Like