Как да копаем VertCoin / How to mine Vertcoin

В момента много хора се чудят как да копаят различни криптовалути и затова реших да ви дам кратък туториал как да копаете или майнвате Vertcoin, който във CoinMarketCap в момента цената му е $8.09 парчето така, че можете да решите дали си струва.

За да разберете как да настройте вашият VertCoin Wallet за да намерите адреса си вижте тази тема:

Тук няма да обсъждам нищо друго освен това как да настроите Vertcoin One-Click Miner да работи със pool-a https://vertcoin.easymine.online/

Ако съм ви помогнал може да пратите малко VTC на:
ViCzt8f5vJzoEQyJPvN9kU53sgFxL3PCex

 1. Отивате в сайта на One-Click-Miner и цъкате на ‘VertcoinOneClickMinerSetup.msi’ от последния ъпдейт. След като свалите файла го отворете.
  image

 2. На началния екран натискате Next
  ocm1

 3. Изберете си папка или натиснете Next за да ползвате нормалната.
  ocm2

 4. Като сте готови да инсталирате натискате Next.
  ocm3

 5. Windows може да ви предупреди за сигурността. Натискате Yes, инсталацията ще премине и след като завърши натиснете Close.
  ocm4

 6. На Desktopa ви ще има икона с име “Vertcoin One-Click-Miner”, която ще трябва да отворите.
  ocmicon

 7. Това ви води до главния прозорец на One-Click-Miner. Натиснете на “Add pool” долу в дясно.
  ocm5

 8. В полето “Pool Adress” сложете lyra2.easymine.online:5000 . След това, копирайте ВАШИЯТ VTC Wallet адрес в полето “Wallet Adress” и напишете нещо в полето “Password” (то няма знаечение). След това цъкате “Add Pool” бутона.
  ocm6

 9. Ще получите диалог с потвърждение, че сте добавили новия pool. Цъкнете OK.
  ocm7

 10. Изберете новият pool с чекбокса в ляво от него. След това изберете майнъра, за вашия хардуер от менюто до Start (Nvidia, Amd или CPU) и просто цъкнете Start.
  ocm8

 11. Ако има нова версия на миньорите те ще бъдат свалени преди да започнете. Цъкнете 2 пъти OK на прозорците, които ще се появят, след което натиснете Start отново.
  ocm9
  ocm10

 12. След като миньора започне да работи ще видите скоростта, с която копаете долу.
  ocm11

ЧЕСТИТО ВЕЧЕ КОПАЕТЕ!

Ако искате да си видите статистиките и дали всичко е наред просто влизате във https://vertcoin.easymine.online/miner/ и след наклонената черта пишете вашия VTC Адрес.

Пример от сайта с някакъв пич дето яко гринди:
https://vertcoin.easymine.online/miner/VjtDqtL4tR97sobaN4SZywJKWFqVM49Gpk

Предупреждавам, че на сайта ще му отнеме ПОНЕ 12 часа за да сметне средната ви печалба така, че е добре да направите една дълга сесия от 12-24 часа за да имате точни цифри.

Внимание!

Гледайте градусите на видео картата си. Можете да ползвате HWMonitor и ако решите, че грее прекалено много може да цъкнете Settings и да смените “силата” на копаене като това ще намали Mh/s ви, но картата няма да се напъва толкова.

Приятно фармене и не забравяйте, че ако този урок ви е помогнал и искате да дарите малко VTC може да го направите на адрес:
ViCzt8f5vJzoEQyJPvN9kU53sgFxL3PCex

Също ще помоля да си кажете модела на картата и с колко Mh/s фармите за да си направим малък списък както и да ударите едно :heart: на темата! :slight_smile:

Голям ъпдейт на EasyMine Poola от 8 Януари 2018!

Вече докато копаете VertCoin автоматично копаете и друга крипто валута наречена Unitus UIS
чиято цена в момента е $0.095 за 1 UIS.
Това НЕ натоварва картата ви повече и НЕ значи, че вие ще вадите по-малко VertCoin. Реално докато фармите VTC получавате и безплатен UIS. За да го изтеглите ще трябва да си свалите Unitus Wallet, с който не съм много запознат.

11 Likes

Тук долу може да задавате въпроси и да се хвалите със скоростта и печалбите си! :smiley:

Реших да пробвам, да видя какво ще стане, но miner-а ми седи на “Waiting for share” от около 30 мин. Някакви идеи?

FAKE TUTORIAL :kappa:

Получавам следния error

Осрали сте нещо URLто на Poola или вашия Wallet адрес. :smiley:
То ти го пише "Failed to resolve (wrong URL?) :expressionless:

URL-то ми е вярно. Възможно ли е сървъра да е долу?

Възможно е… ама ми е чудно как има 1069 Active Miners. Настроил ли си си VTC Wallet адреса както трябва? Я дай screenshot на целия майнър. :smiley:

Тъкно го оправих. URL-то е било :smiley::rage:

Да беше казал и с колко копаш…

Ам да, ама излезе друг проблем над който мисля. Копам с около 110 kh/s и GPU-то ми седи на 3%:thinking: . А с CPU-копая с 220-230 kh/s на 80% щото мозилата ми ползва 20%.

Какво ти е видеото? Дай модел. :smiley:

Аз като необразован да попитам- как да си създам Wallet и после как мога да ги обърна в долари? :blush:

Сваляш си Wallet от тук:
https://vertcoin.org/#downloads
Ако има интерес ще направя урок и за това. Реално си сваляш клиент, после от там се генерира wallet файл (ПАЗИ ГО НА НЯКОЛКО УСТРОЙСТВА) и от него можеш да получиш адрес, на който да ти се пращат.

За обръщането в долари е малко по-трудно, защото ще трябва да минеш през exchange или да продадеш на някой сигурен, човек. :smiley:

2 Likes

Благодаря! :blush::blush:

Sorry за късния feedback, но сега ще разкажа на кратко нещата, които установих снощи.

 1. Task maneger-а в Windows 10 не показва вярно на колко % е натоварена картата ми, която е Radeon R7 360 (понеже ме пита). Оказа се че всъщност е работила на 70-100%.
 2. Промених GPU Intensity на d (dinamic) (не знам каква е дафолт стойността), при което от 180 kh/s се качих рязко на 1-2-3-4-5 Mh/s и GPU-то се натовари на 100%. След 5 почнаха бавно да се покачват до 7 и на около 7.7 Mh/s спрях с експериментите понеже стана късно.

Странно ми се стори, че скоростта се покачваше толкова бавно и никога не намаляваше, за това ще оставя по-запознатите да си кажат мнението :slight_smile: .

@bumtras А има ли някаква опасност ако оставя компа цяла вечер да копа без надзор? Смис може ли нещо да се прецака?

Освен обичайните истории, че си скъсяваш живота на видео картата, не мисля че има някаква друга опасност. Това е мое мнение, за това нека някой по-запознат да каже @Gothika_47 :smiley:

Ако се подпали ще е лошо, но аз моя преди години го пържи с месеци и не умря. Скъсяването на живота на видео картата също е фактор. Реално не мисля, че е възможно да ти изгори видео картата тъй като на високи градуси ще почне да throttleва, а на една температура просто ще крашне и ще спре. :scream:

2 Likes

аз лично за копане препоръчвам ОС Ubuntu Linux or OSX (apple) , windows е леш при копането :confused:

1 Like

Това е разбираемо, но 99% от хората, не са запознати с него и ще ползват win10. :slight_smile: