Voksi е арестуван, защото е хакнал защитата на Denuvo

Здравейте, аресутван е Вокси защото е хакнал защитата на Denuvo… Както повечето от вас знаят Вокси е кракер, който се занимава с кракване и хакване на игри от стийм. За пореден път Вокси доказва колко е талантлив и че има опит в тази насока, но за съжаление са го хванали… Какво е вашето мнение по темата ?

Само не мога да разбера, защо го арестуват 2г. след хакването на денуво.:thinking:
До колкото знам Voksi е първият, който открива уязвимост в защитата на денуво, а след това той, и още няколко хакери, успяват напълно да разбият защитата и да направят кракове за игрите.
Поправете ме, ако греша нещо! :slight_smile:

1 Like

Наистина го хващат след 2 години… Аз го уважам този човек, защото се труди върху това, което му доставя удоволствие и прави всичко за хората, които искат да играят кракнати co-op/multiplayer игри :slight_smile:

Лично аз съм малко назад, тъй като от много време не се занимавам с кракнати игри, защото е прекалено опасно за мен да рискувам да сваля заразен крак.

Разбрах, че Denuvo създаде доста проблеми на кракерите и евала на нашия пич, че се е трудил толкова за да пробие защитата. Въпреки, че лично аз вече съм против пиратството, защото смятам, че девовете на игрите си заслужават парите, същевременно не искам игрите ми да са пълни с лайна, които затлачват компютъра ми и ми пречат да играя. Ако се сещате имаше множество игри със “защити”, които се насраха и реално хората, които платиха за игрите си не можеха да ги играят заради умрелите им сървъри докато пиратите си разцъкваха без проблеми.

Това, което разбирам също, е че Voksi не се е опитал ни най-малко да защити самоличността си онлайн. Имал е paypal вързан с личния си gmail, доста често е споменавал името и страната си публично и като цяло е лесен за намиране, което е голям проблем като се занимаваш с такива неща.

Иначе е нормално да го хванат 2 години по-късно тъй като делата и разследванията отнемат супер много време. (desktop.bg още го ядът заради evarna а мина толкова време) Чудно ми е каква присъда ще изяде пича и лично се надявам да не е много строга, но мисля, че зависи от това къде ще го съдят.

3 Likes

В България за такива неща по принцип не съдят много, разбира се ако имаш пари де…

  1. Denuvo не са от България, съдят го от друга държава;
  2. Не е вярно, че в България не се съди за хакерство. @Gothika_47 знае някои истории, които разказа на стрийм. Ако искаш питай него или разучи сам.

Имах в предвид не дават толкова големи присъди и да знам, че Denuvo не са от България, хаха… :smiley:

Те още не са обявили присъдата, или съм изтървал нещо?

Не си, тече дело в момента

Защо го арестуват 2 години след хакването

Ами докато дойде всичко до България, докато се съберат доказателства и докато го намерят, но както Евгени каза, че не се е опитвал да защитава самоличността си в интернет пространството и така …

Още информация по темата:

1 Like

🤔