Използвате ли VPN?

Здравейте! Искам да попитам дали използвате някакъв VPN примерно за да влизате в tor или против flood ? И ако използвате как се казва ?

На десктопа, не. На моя мрежа съм си и не се притеснявам много, не влизам в tor, пък и мен кой ще ме flood-и. Не съм стриймър и т.н. На телефона, когато не ползвам мобилният, задължително. Лаптопа, зависи. Ако съм вкъщи е вързан с кабел, а когато е на public wifi, VPN.

Относно марката, наемам си един VPS и инсталирам OpenVPN на него.

А защо го използваш на телефона ?

Главно против packet sniffing, когато съм на public wi-fi. Това според мен е най-добрата причина за използването на VPN. Може би ако искаш да гледаш американски netflix, но аз не го правя. Реалистично, няма кой, просто ей така, да започне да ти спира нета, пък и някой да почне, едно бързо рестартиране на рутера, поне за мен, сменя IP-то и оправя проблема.

NordVPN го хвалят на много места, като често имат промо оферти за 2- и 3-годишни абонаменти https://deals.thenextweb.com/sales/nordvpn-2-yr-subscription-2?utm_source=thenextweb.com&utm_medium=referral&utm_campaign=nordvpn-2-yr-subscription-2&utm_term=scsf-292857&utm_content=a0x1a000003ng5k&scsonar=1

Друг, който често е препоръчван, е ProtonVPN от създателите на ProtonMail, базирани в Швейцария. Чисто юридически Швейцария осигурява някои предимства откъм сигурност, но пък е по-скъп.

Иначе за гледане на Netflix, BBC iPlayer и други услуги, обикновено може да се ползва някой VPN сървър, но рано или късно бива баннат.

1 Like

🤔