Windows 10 или windows 7?

Здравейте!. Иксам да попитам коя ос от тези двете е по-добра за low spec pc ?

1 Like

Според мен Windows 7, понеже е по-лек и не натоварва толкова компа!

Не съм съгласен с теб, win 10 е много по-оптимизиран от 7-цата. На една стара барака бях сложил 7-цата и на 2рия ден всичко умра, минах на 10ката и върви до ден днешен. 10-ката е future proof така аз залагам на нея.

5 Likes

Добре, обаче Windows 10 има много background процеси, които са ненужни, а само натоварват компа. Ако се спрат, ще върви добре на някоя стара машина

1 Like

Единствено като недостатък на Win 10, според мен е че не можеш (можеш ама трудно) да спреш автоматичните ъпдейти. Когото тръгне да се ъпдейтва, може компа ти да започне да лагва, без да знеш защо. Иначе го препоръчвам с 2 ръце :slight_smile:

2 Likes

Съгласен съм с @bumtras. Win 10, може да има повече Background процеси, но основата на OS-a е правена да върви на ARM процесори, което прави целия OS, значително по-лек на системата.

Нещо си в грешка, “основата” на Win 10 си е баш за x86-64 процесори. Windows mobile е за ARM процесори, а преди време бяха обявили, че ще пускат Win 10 за ARM процесори, но това ще става чрез емулация, на хардуерно ниво т.е. само за специални процесори.

Да, но едва ли са пренаписали kernel-а от самото начало и част от оптимизацията няма как да не се е предесла към x86-64 версията, която ние използваме.

Да, едва ли са пренаписали kernel-а, но 10-ката не е базирана на мобилния, а на Win 7/8 кернела.

1 Like

Зависи какво ще правиш на компютъра и с какви параметри е?

Освен ако не е пълна щайга давай с Win10. Имам китайски таблет и 10 върви… приемливо, но разбира се ако го ползвам само за едно нещо. Иначе ъпдейтите не са толкова зле защото като има критичен бъг и не ъпдейтнете ще си рискувате сигурността на целия компютър. :smiley:

3 Likes

Сложи си един Windows 10, разцъкай и ако ти е бавен, ще го мислиш

1 Like

Приятел, честно казано като си сглобих компа исках windows 7 но тъй като 7 е много стара а пък компа чисто нов, не успях да кача 7 на компа по простата причина и че флашката която изпозлвах, и компа се нови. Най-добре си вземи 10 защото ще може да се сработи с всички нови устройства.

Някой те е излъгал, че тва е причината :slight_smile:

2 Likes

А какво стана с таблета що не правиш клипове на clash of clans RIP KLASH OF CLANS

1 Like

Най-важното дето трябва да знаеш е, че няма лека или тежка ОС, защото колкото и да е тежка или лека най-важнто требва да гледаш коко битов ти е процесора и колко е битова ОС. Няма значениедали е лека или не.

Ъъъ… мислиш ли, че телефона ми може да пусне Win10, и че дори и да го направи ще е на същото ниво като Android?

1 Like

@Gothika_47 Телефона не може да пусне Win 10, но компа може да подкара андроид, но е почти същия гъз като Windows :rage::rage::rage::rage:

Тва е като да кажеш, че няма тежки и леки игри… Няма никакъв смисъл това което каза…

1 Like