Проблем с x264 encoder в Streamlabs OBS

Здравейте,

От няколко месеца имам супер странен проблем с OBS и дори Streamlabs OBS (Главно със Streamlabs OBS). Проблемът е, че когато се опитам да стриймвам Fortnite (при други игри това го няма) с какъвто и да е cpu preset под veryfast стрийма започва да “лагва” кадри. Конфигурацията ми е: Ryzen 7 1700X, GTX 1060 6GB, 2x8GB RAM.
Support-a на SLOBS не бяха много адекватни към целият проблем и не успяха да ми помогнат, казаха ми да пробвам с видеокарта тоест NVENC encoder-а, което общо взето проработи.
Кадрите на играта са lock-нати на 60fps без vsync. Понеже искам максимално качество на стрийма ми бих искал да използвам x264 encoder-a поне на fast cpu preset, което смятам, че е напълно възможно с този процесор. :slight_smile:

Пробва ли да сложиш играта на Windowed borderless? Или да вдигнеш битрейта, ако е възможно.

Няма значение на какви графики я играя или каква резолюция, камо ли windowed borderless mode, проблемът е същият при всички видове настройки. За момента не мога да увелича битрейта, понеже интернетът ми не позволя над 4000 bitrate.

Има разлика как Windows третира игра когато е на Fullscreen и когато е на Windowed borderless. Понякога, когато играта е на fullscreen, може да се получат проблеми при alt+tab-ването, по-рядко се получават стрийминг проблеми, но се случва.

Може от това да е проблема, но нека някой, по-опитен в стрийминга от мен, да каже.

🤔