Xeon E3-1230 За Игри

Здравейте, Реших да сменя старата i5 с стара i7 но гледам има Xeon-и много по евтини. Нямам много пари и няма да си визмам дъно :slight_smile: Иначе ако мога вече да съм поръчал R5 2600 и B450 и 2x8 ама няма :(. Гледам Xeon E3-1230 Бил като i7 2600. Имам Много Ботълнек с сегашния i5-2320 на 1060тката си. Да ви питам струва ли си да взема тоз Xeon да играя малко PUBG и Fortnite без да ми дропва много. Ся като падна всичко ми е на пластилин и като стрелям Дропва до 40fps… Па то тука тоз Xeon Пловдив да фана влака ще го тествам то дали 5леа за доставка или 5 леа за билет :Д

Според мен не си струва, няма да видиш голяма разлика между тва което имаш и Xeon-a. По-добре си събери още малко пари и си вземи нещо по-смислено с upgrade path.

1 Like

Според мен, също няма смисъл. i5-2320 и Xeon E3-1230, са от една и съща архиректура и семейство от процесори.

Единствената разлика между тях, е че Xeon-а поддържа Hyper-Threading, което може да помонгне в някои игри, които използват няколко ядра, а другата разлика, е че Xeon-а е с около 200 Mhz по-бърз, което не е много.

2 Likes

Хеона за какво е?
За СЪРВЪРНО пеце!!!
Аз имах Apple шитня с хеоn и вмомента не става даже за интернет сърфиране. Това е процесор от 2013та. Бръкни се за ново дъно и сложи пентиум ако трябва, но за гейминг най-малко работа ще ти свърши един сървърен процесор

1 Like

Разликата в интелските сървърни и потребителски процесори е главно в поддръжката на ECC памет. Но на истина няма смисъл да го купува.:slight_smile:

3 Likes