Как според вас работи алгоритмата в Youtub-а

Здравейте, искам да ви попитам как според вас работи алгоритмата в Тубата, защото в днешно време е доста трудно вашия клип да стигне до ,recommended’’, освен ако нямате развит канал с последователи, защото аз имам към 1070k съба, обаче никой ми ги не гледа клиповете от тези събове най-много 10 от събовете да дойдат… Давайте трикове как да издигнем нашият клип до по-нагоре, защото като напиша някой таг и примерно го изписва, че е #1, обаче като напиша името на самият таг го няма никъде моето видео. Сигурно става на въпрос за скорошни качвания (като го филтрираме). Като цяло в днешно време хората избират да гледат простотията, а не качественият контент, който се предоставя (не говоря за всички, но повечето хора) В днешно време е малко трудничко да се развиете, дори да предоставяте качествен контент. Най-лесния вариант сега е да снимате с някой по-известен youtuber и да си набавите една малка част аудитория (като начало)…

Изкуствен интелект, знае какви видеа гледаш и ти сервира подобни.

“Recommended” видеата са строго индивидуални за всеки потребител. Понякога се случва някое клипче да “избухне” и да влезе в рекомендед табовете на много хора, но това са единични случаи и не можеш да постигнеш този ефект дори да се опиташ, случва се случайно.
Целта на цялото нещо е да не могат youtuber-ите да експлойтват системата. AI-а постоянно се променя и дори да откриеш начин да го “експлойтнеш”, системата ще се промени и до там.
Вероятно, за да определи кои от всичките подобни видеа, да ти покаже, този AI използва някаква комбинация от гледанията, лайковете и събовете, за определен период от време, за това по-малките канали остават леко прецакани.
Няма значение какъв контент правиш, има достатъчно зрители за всичко, въпреки че някои неща се гледат повече. Ако всеки тръгне да прави, това което се гледа най-много, шансът някои да види твоето видео сред всички останали подобни видеа е по-нисък. Така, че имаш по-голям шанс да избухнеш ако правиш нещо различно, което би се гледало, както например Mr. Beast направи.

tl;dr
Има много фактори, които определят как клиповете се промотирати не можеш да надхитриш “системата” :slight_smile:

3 Likes

Така е. Също така и дислайковете помагат за едно видео, а не трябва само лайкове хаха :smiley:

Но все пак има си някакви тънкости… трябва да има …

1 Like

Според мен изобщо не работи :joy:

4 Likes

🤔