Как да правим яки Youtube клипове без много усилия

Искам да започна тема с това, че НЕ ИСКАМ да ходите по чужди канали и да пишете глупости като племе разгонени орангутани. Ако смятате, че някой прави нещо, което е тъпо е най-добре да го игнорирате вместо да му давате повече внимание (нещо което правим с тази тема).

Наскоро забелязах, че много клипове, които набират популярност Българския youtube са просто директен превод от по-големи Английски канали като монтажа е променен за да не се забележат разликите.
Пример:


Оригинал:

Пича се е опитал да мине тънко като е сложил линк в описанието на клипа към оригиналния канал въпреки, че добре знае, че никой няма да го види и в клипа си никога не казва от къде е взел оригиналния клип.

Лично аз нямам проблеми с това хора да взимат парченца видео когато монтират собствените си видеа, но ми става тъпо когато някой вземе чуждо видео преведе го почти дума по дума и промените монтажа съвсем малко като след това го представя за свое.

АМА ГОТИК ТОЙ ПРЕВЕЖДА ЗА ХОРАТА, КОИТО НЕ ЗНАЯТ АНГЛИЙСКИ!

Това е коментар, които виждам, често в защита на подобни клипове, но ще ви задам един въпрос. Ако аз взема Harry Potter и я преведа на Български мислите, ли че никой няма да има проблем, че я представям за своя творба?

Да не говорим, че ОГРОМЕН брой от ТОП10 клиповете, които виждам в България са същото ако ли не по-лошо плагиатство от чужди канали, като съм виждал клипа и текста да са директно 1 към 1, като пича само беше замаскирал, частите където в оригиналния клип има текст на английски.
Тъжното, е че всичките коментари бяха “Уау много добре направен клип” и дори по-големи канали го бяха похвалили без да се интересуват от факта, че нищо в клипа не е направено от него.

Проблема идва, че хората усещат, че вместо да се мъчат върху един клип с часове да събират информация, да я формулират под ред и така, че да звучи добре, след което да търсят видео материал, да записват гласа си и да обработват всичко с часове могат да свалят един клип и за час два да имат добър резултат макар и леко краден. След това хората, които се мъчат да правят истинско качествено съдържание, ще видят, че клипа над, който са работили с часове има 1000 гледания а малкия Иванчо, който просто превежда има 100 000 и въпроса остава. Струва ли си да се стараеш толкова много като можеш просто да крадеш?

В крайна сметка, ще стигнат до момента където са “известни” и “големи” канали и когато някой ги накара да направят нещо за него няма да могат да сътворят нищо собствено ръчно без да трябва да ходят да крадат от други канали…

5 Likes

Хмм… Аз що не взема да превеждам твой видеа @Gothika_47 на Английски :thinking: :lul: :kappa:

2 Likes

Каналите които не крадът контент са единствената ми надежда за youtube в българия имам чуството че вървим години назад от youtube на английски там реакциите са мъртви а тука събират тонове гледания

1 Like

Какво да ти кажа един клип дали е яко е относително за теб е як за някой друг не е

1 Like

@bumtras субтитри :joy::joy:

1 Like

🤔