Тема за бъдещето и Youtube в България

#1

Здравейте! Днес си мислих че за мен няма по хубава работа от тази да бъда влогър. Разбира се ще си го правя за забавление няма да се правя че ми е забавно, но си трябват и пари. И си мислех че докато стана на 19(което е през 2023) ще се променят бая работи, и си мислех дали приходите от Youtube в България ще се увеличат до такава степен че да можеш да се издържаш. Вие какво мислите ?

2 Likes
#2

Не бих разчитал на това :neutral_face:

2 Likes
#3

Хмм ,:thinking::thinking::thinking: доста интересен въпрос ,но си нямам никаква представа.Но ,ако става дума за бъдещето на българския Youtube според ,ако правиш гейминг видеа трудно ще влезеш в тренда(ако целиш това),но ако направиш реакция на няква песен(или на нещо друго ,което е актуално)сигурно ще влезеш поне топ 30.Забелязва се ,че все повече тъпотии влизат в тренда и е трудно да влезеш в него с качествен клип.Аз мисля ,че влоговете са горе-долу по средата.И плюс това до 2023 може всичко да стане като:youtube да пропадне ,някав метеорит да удари земята :joy::joy::joy:(но едва ли.Аз не вярвам на такива неща),може и youtube да фалира,youtube може пак да стане непопулярен в България и така нататък.Много може да се разсъждава по тази тема.Но ,най-важното е да правиш това,което ти харесва! (май малко отклоних темата :joy:)

2 Likes
#4

Ако снимаш на Български ще ти трябват по 3-4 милиона гледания на месец минимум за да можеш да водиш “нормален” живот. Без да се лишаваш, но и да не ти остава нищов запас.

Приходите няма как да се дигнат, защото рекламодателите няма да дават повече пари от колкото сега. CPMа си е горе долу същия от години пък и да не говорим, че реками излизат на по 20-30% от видеата.

Това дето ни държи са спонсорите и ако си мислиш, че да се оправяш с тях не е много работа се лъжеш. Деня го прекарвам в правене на неща по стрийма вечерта стриймвам и след това едитвам. Ако си мислиш, че ще ти харесва. :smiley:

1 Like
#5

CPMа се превежда цена на хиляда която е реaлно жълти стинки? :thinking::thinking: @Gothika_47

Реално казаното горе за милионите вече отива към RPM (ако не греша} … Нещо което много малко (или изобщо) хора постигат в България. Не се занимавах толкова с youtube, но изкарвах пари от gameplay видеа на английски… Много малко говоря повече снимам и се харесваше, и имаше резултат който се превърна в провал…

1 Like
#6

CPM е колко пари вадиш на 1000 монетизирани гледания и се определя от много неща, но в крайна сметка зависи колко пари дават рекламодателите.

В момента в България е към 1$ в най-добрия случай и се мени супер много. По Коледа се качва много, защото рекламодателите имат много промоции и след това пада страшно много за 2-3 месеца. Също трябва да знаете, че ние не взимаме никакви пари ако вие реално не цъкнете на рекламите или не гледате поне 30 секунди от видео рекламите и така показвате, че проявявате интерес към продукта.

Няма как да се качи, защото реално е с наддавания. Ако Пешо дава 2 лева за 1000 гледания и аз искам реклама мога просто да дам 2.05 и съм в играта. Няма да тръгна да давам 5 лева например. Също както казах по-рано при мен монетизираните гледания са 20% ако ли не по-малко, което значи, че при 1 000 000 гледания само 200 000 имат реклами.

Спонсорите са друго нещо, но отнемат много преговори, договори и след това трябва да се занимавате с данъци, документи и това отнема много време, но пък от едно спонсорство може да изкарате колко изкарвате за месец от Youtube. Точно затова работя, с Ozone, Desktop, Humble Bundle и още 1000 сайта.

1 Like