Тема за бъдещето и Youtube в България

Здравейте! Днес си мислих че за мен няма по хубава работа от тази да бъда влогър. Разбира се ще си го правя за забавление няма да се правя че ми е забавно, но си трябват и пари. И си мислех че докато стана на 19(което е през 2023) ще се променят бая работи, и си мислех дали приходите от Youtube в България ще се увеличат до такава степен че да можеш да се издържаш. Вие какво мислите ?

2 Likes

Не бих разчитал на това :neutral_face:

2 Likes

Хмм ,:thinking::thinking::thinking: доста интересен въпрос ,но си нямам никаква представа.Но ,ако става дума за бъдещето на българския Youtube според ,ако правиш гейминг видеа трудно ще влезеш в тренда(ако целиш това),но ако направиш реакция на няква песен(или на нещо друго ,което е актуално)сигурно ще влезеш поне топ 30.Забелязва се ,че все повече тъпотии влизат в тренда и е трудно да влезеш в него с качествен клип.Аз мисля ,че влоговете са горе-долу по средата.И плюс това до 2023 може всичко да стане като:youtube да пропадне ,някав метеорит да удари земята :joy::joy::joy:(но едва ли.Аз не вярвам на такива неща),може и youtube да фалира,youtube може пак да стане непопулярен в България и така нататък.Много може да се разсъждава по тази тема.Но ,най-важното е да правиш това,което ти харесва! (май малко отклоних темата :joy:)

2 Likes

Ако снимаш на Български ще ти трябват по 3-4 милиона гледания на месец минимум за да можеш да водиш “нормален” живот. Без да се лишаваш, но и да не ти остава нищов запас.

Приходите няма как да се дигнат, защото рекламодателите няма да дават повече пари от колкото сега. CPMа си е горе долу същия от години пък и да не говорим, че реками излизат на по 20-30% от видеата.

Това дето ни държи са спонсорите и ако си мислиш, че да се оправяш с тях не е много работа се лъжеш. Деня го прекарвам в правене на неща по стрийма вечерта стриймвам и след това едитвам. Ако си мислиш, че ще ти харесва. :smiley:

1 Like

CPMа се превежда цена на хиляда която е реaлно жълти стинки? :thinking::thinking: @Gothika_47

Реално казаното горе за милионите вече отива към RPM (ако не греша} … Нещо което много малко (или изобщо) хора постигат в България. Не се занимавах толкова с youtube, но изкарвах пари от gameplay видеа на английски… Много малко говоря повече снимам и се харесваше, и имаше резултат който се превърна в провал…

1 Like

CPM е колко пари вадиш на 1000 монетизирани гледания и се определя от много неща, но в крайна сметка зависи колко пари дават рекламодателите.

В момента в България е към 1$ в най-добрия случай и се мени супер много. По Коледа се качва много, защото рекламодателите имат много промоции и след това пада страшно много за 2-3 месеца. Също трябва да знаете, че ние не взимаме никакви пари ако вие реално не цъкнете на рекламите или не гледате поне 30 секунди от видео рекламите и така показвате, че проявявате интерес към продукта.

Няма как да се качи, защото реално е с наддавания. Ако Пешо дава 2 лева за 1000 гледания и аз искам реклама мога просто да дам 2.05 и съм в играта. Няма да тръгна да давам 5 лева например. Също както казах по-рано при мен монетизираните гледания са 20% ако ли не по-малко, което значи, че при 1 000 000 гледания само 200 000 имат реклами.

Спонсорите са друго нещо, но отнемат много преговори, договори и след това трябва да се занимавате с данъци, документи и това отнема много време, но пък от едно спонсорство може да изкарате колко изкарвате за месец от Youtube. Точно затова работя, с Ozone, Desktop, Humble Bundle и още 1000 сайта.

1 Like